Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22

"30 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ στην Τράπεζα Αττικής;" ΡΟΥΚΕΤΑ κατά Δραγασάκη! Μετά την ανάσταση της δεξιάς από τον "αριστερό" Τσίπρα, θα αναστήσει και το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ; Καλά, χωρίς ανταλλάγματα;


Από το "PRESS-GR"
«Από κατήγοροι για τα πάντα, βρεθήκατε κατηγορούμενοι» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας σήμερα στη Βουλή εξαπολύοντας και μια ρουκέτα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. .
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως... «ο κ. Παππάς και ο κ. Καλογρίτσας θα βρεθούν στη θέση αυτών που κατηγορούσαν για θαλασσοδάνεια για να απαντήσουν στα ερωτήματα για το πώς μέσα σε έναν χρόνο δόθηκαν
100 εκατ. ευρώ δάνεια στον αγαπημένο σας κόκκινο επιχειρηματία».

Ο ίδιος, στη συνέχεια προχώρησε στην καταγγελία για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Ο κ. Δραγασάκης ήταν οικονομικός σύμβουλος της Αττικής επί 30 χρόνια και έφυγε όταν εκλέχθηκε βουλευτής,. Να απαντήσετε για το τι συνέβαινε εκεί».Διέψευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ότι συνεργαζόταν επαγγελματικά επί 30 χρόνια με την Τράπεζα Αττικής, ως οικονομικός σύμβουλος, απαντώντας στις κατηγορίες που του απηύθυναν σήμερα στη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , αλλά επιβεβαίωσε ότι συνεργαζόταν μαζί της από το 2010 έως το 2012.

«Γιατί μόνο 30 χρόνια; Με τη φόρα που πήρατε, γιατί όχι 50 ή και ιδρυτής της τράπεζας;» απάντησε αρχικά μέσω twitter στον Β. Κεγκέρογλου και στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, με ειρωνική διάθεση.
«Για να σοβαρευτούμε, επαγγελματική σχέση με την Τράπεζα Αττικής, γνωστή σε όλους, είχα την περίοδο 2010-2012, όταν δεν ήμουν βουλευτής» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης, για να καταλήξει στο τελευταίο του tweet:
«Πίσω όμως από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στόχος είναι η απαξίωση της Τράπεζας Αττικής η ιδέα του παράλληλου τραπεζικού συστήματος».​
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για την απάντηση του Γ. Δραγασάκη, ανταπάντησε ότι «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την απάντησή του επιβεβαιώνει ότι σχετίζεται με δύο διαφορετικές περιόδους, στις οποίες δόθηκαν μεγάλα δάνεια στον κ. Καλογρίτσα από την Αττικής, με δύο διαφορετικές επίσης ιδιότητες: Ήταν σύμβουλος ανάπτυξης της Τράπεζας το 2011, κατά τις οποίες η Αττικής χορήγησε δάνειο στον κ. Χρ. Καλογρίτσα, αλλά και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το 2015, όταν πάλι δόθηκαν υψηλόποσα δάνεια στον ίδιο επιχειρηματία από την ίδια Τράπεζα, για τα οποία και πρέπει να δοθούν εξηγήσεις».
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε επίσης να δοθεί στη δημοσιότητα από την Τράπεζα Αττικής η σύμβαση της συνεργασίας με τον κ. Δραγασάκη, από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της συνεργασίας τους, ενώ το ίδιο ζήτησε από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλο.
sibilla-gr-