Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19

ΑΡΠΑΞΑΝ 3,7 εκ. ευρώ οι Εθνικοί προδότες για να κρατήσουν όλους τους λαθρό που έρχονται κάθε μέρα !

Μουζάλας: Εξασφαλίστηκαν 3,7 εκ. ευρώ για τη δημιουργία νέου καταυλισμού στη Χίο

Γ. Μουζάλας: Εξασφαλίστηκαν 3,7 εκ. ευρώ για τη δημιουργία νέου καταυλισμού στη Χίο

Αποκαλυπτικός ως προς τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό στη Χίο, ήταν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατά την απάντησή του στην ερώτηση του Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη.
Ο κ. Μουζάλας καταδίκασε τα επεισόδια της Τετάρτης ζητώντας από την τοπική κοινωνία και τους Βουλευτές να βάλουν πλάτη για να βρεθεί λύση.


«Δεν επιλέξαμε εμείς τη Χίο και τη Λέσβο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη θέση των νησιών ούτε να μετακινήσουμε τα τουρκικά παράλια», είπε με δεικτικό ύφος.

Η αναφορά του στη Χίο

Ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχθηκε το πασιφανές, ότι υπάρχει υπερπληθυσμός προσφύγων και μεταναστών σε Χίο και Λέσβο ενώ τόνισε ότι επειδή έχει αλλάξει η ποιότητα του προβλήματος δημιουργούνται ζητήματα που προηγουμένως δεν υπήρχαν.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία του Μερσινιδίου σημείωσε ότι πρόκειται για κέντρο κράτησης το οποίο λειτουργούσε από το 1997 στη Χίο μέχρι και πέρυσι. Καθησύχασε μάλιστα τους κατοίκους λέγοντας ότι εκτός του ότι μεσολαβούν τρία υψώματα και 3 χιλιόμετρα οδικώς μέχρι τον Βροντάδο, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο νέος καταυλισμός

Αναφερόμενος στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη δημιουργία νέου καταυλισμού αποκάλυψε ότι το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει 3,7 εκ. ευρώ για τον συγκεκριμένο σκοπό, αποκαλύπτοντας ότι στο κάδρο μπαίνει και η περιοχή του «18» στο Αίπος, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν προχωρήσει η δημιουργία δομής στον πρώην Σκουπιδότοπο, στην περιοχή Ρεπάνα της Δ.Ε. Καμποχώρων.

«Πρέπει επιτέλους να ανακουφιστεί η ΒΙ.ΑΛ. και να διαλυθούν άμεσα Σούδα και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που δημιουργούν αισθητικό, πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα στην πόλη», είπε ο κ. Μουζάλας ενώ επιτέθηκε στο Ν. Μηταράκη ότι υποστήριξε τα έκτροπα της Τετάρτης.

Πηγή: politischios.gr