Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24

Σ. Φάμελλος: Το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής αναφέρεται στη διοίκηση που ήταν και με κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου

«Δε μπορούμε να κάνουμε πολιτικά παιχνίδια με τις τράπεζες, ιδιαίτερα με μία τράπεζα, που ανήκει και σε ένα Ταμείο ασφαλιστικό, που είναι μη συστημική, που είναι καθαρά ελληνική» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, Σωκράτης
Φάμελλος, για την πολιτική αντιπαράθεση πάνω στο πόρισμα ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Αττικής, που παραδόθηκε χθες στη Βουλή.

«Νομίζω ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια και ρισκάρουν έτσι τις τράπεζες. Δεν προσφέρονται οι τράπεζες για πολιτικά παιχνίδια. Αντίθετα κάποιοι τη χρεοκόπησαν (σσ: την Τράπεζα Αττικής) κι εμείς προσπαθούμε να τη σώσουμε» είπε ο κ.Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» και σημείωσε: «Το πόρισμα έχει εξεταζόμενη περίοδο αρκετά παλαιότερα -θα ανακοινωθεί έτσι κι αλλιώς όταν το μελετήσουμε- κι επίσης είναι ένα πόρισμα, το οποίο είμαι σίγουρος ότι αναφέρεται τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, οπότε υπήρχε η παλιά διοίκηση, που ήταν και επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στην Αττικής».
«Άρα είναι αυτό που λέμε "ώδινεν όρος και έτεκεν μυν", μιλάμε πράγματι και είναι σοβαρό για την αξιολόγηση για την παλαιότερη διοίκηση της Τράπεζας, που ίσχυε από την προηγούμενη κυβέρνηση και για την εποπτεία από την ΤτΕ, που έχει διαρκή, σταθερό διοικητή, άρα δεν έχει δυνατότητα πολιτικής εκμετάλλευσης» διευκρίνισε.
Ο κ. Φάμελλος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το πόρισμα της ΤτΕ είναι κλειδωμένο σε αίθουσα της Βουλής, τονίζοντας ότι είναι διαθέσιμο για ανάγνωση στα 21 μέλη της εξεταστικής επιτροπής «δεν είναι κρυμμένο από τη δημοσιότητα, αλλά δε θα γίνει χαρτοπόλεμος το πόρισμα».
«Είναι πάρα πολύ σοβαρά όσα διαχειριζόμαστε, εμείς θέλουμε να τιμήσουμε την ευθύνη που μας έχει δώσει η Βουλή, είναι μία ομόφωνη απόφαση» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «θα βγει η συζήτηση και γι αυτό το πόρισμα και για όλα τα υπόλοιπα την Τρίτη και την Πέμπτη, που έχουμε κατάθεση των στελεχών, διευθυντών της ΤτΕ».
Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων σημείωσε: «Μπορώ να αναγνωρίσω στα δημοσκοπικά αποτελέσματα την αγωνία και το άγχος και την πίεση που νιώθει ο κόσμος, μπορώ να αναγνωρίσω επίσης και την επίπτωση που έχει η προπαγάνδα όλων των Μέσων Ενημέρωσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία περίοδο, γιατί επίκειται η πρώτη δόση των καναλαρχών, των νέων υπερθεματιστών. Ξέρω ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη πίεση προς την κυβέρνηση, για να μη δοθεί η πρώτη δόση, κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν ακόμη και οι οριστικοί υπερθεματιστές την πληρωμή» είπε, διατυπώνοντας την εκρίμηση: «Βλέποντας οι πολίτες σιγά – σιγά τα αποτελέσματα της πολιτικής μας θα υπάρξει ηρεμία κοινωνική και η πρόοδος και η εργασία, γιατί εκεί θα κριθούμε, στις θέσεις εργασίας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ