Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23

Μπαλτάς: Ήττα μας το Ελληνικό - Όταν... καρδαμώσουμε θα τα πάρουμε πίσω

«Ένα φάντασμα πλανιέται στη ΝΔ. Το φάντασμα της ηγεμονίας της Αριστεράς», απάντησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς
στην προσωπική επίθεση του Αδωνι Γεωργιάδη που του καταλόγισε ότι σε αντίθεση με όσα υποστήριζε, σήμερα φέρνει στην Βουλή για ψήφιση την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.
«Το γεγονός ότι επικαλεσθήκατε τόσες φορές “την ηγεμονία της Αριστεράς και ότι τελειώνει η
ηγεμονία της Αριστεράς” θα σας έλεγα μετά από μια ψυχαναλυτική θεωρία ότι αποδεικνύει ότι η Αριστερά έχει ηγεμονία», αντέτεινε στον Αδωνι Γεωργιάδη ο υπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε πως «ο δρόμος της Αριστεράς έχει και ήττες και συμβιβασμούς. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε πίσω και να κάνουμε ήττα αναγνωρισμένη».

Ο υπουργός Πολιτισμός Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριξε πως «για την σύμβαση του Ελληνικού δεν υπάρχει αντίφαση με όσα λέγαμε, τουλάχιστον με την μορφή της αντίφασης που εσείς μας είπατε εδώ. Εμείς επειδή έχουμε σταθερές αξίες και αρχές, μπορέσαμε να προβαίνουμε και να κάνουμε πολλά, όπως και τώρα που αλλάξουμε τη συμφωνία που παραλάβαμε από εσάς». Τέλος, ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς υπογράμμισε πως «εμείς θα τιμήσουμε τις υπογραφές μας και όταν στο δρόμο προς τον σοσιαλισμό δυναμώσουμε τότε θα τα πάρουμε πίσω».