Ελληνικός τραγέλαφος στο Μανχάταν ! ! !

Αποτέλεσμα εικόνας
Καλά, πώς κάνετε έτσι ; Εδώ οι άλλοι είχαν μεταμφιεστεί σε Αριστερούς, αλλά δεν σας πείραξε…

Ενα περίεργο, ίσως και πρωτοφανές, γεγονός απασχολεί από το βράδυ της Κυριακής τα social media και τα δημοσιογραφικά γραφεία. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι ανταποκριτές του Star και του Alpha στη Νέα Υόρκη συνελήφθησαν επειδή παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ενώ μάλιστα χρέωσαν και ένα γεύμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει! 
Σχετικές καταγγελίες φέρεται να έκανε ο εκδότης της εφημερίδας «Χωνί» και σύμβουλος της κυρίας Γεροβασίλη , Γιώργος Χριστοφορίδης που συνοδεύει τον υπουργό. 
Ωστόσο και οι δύο δημοσιογράφοι διαψεύδουν τις σχετικές πληροφορίες.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δυο δημοσιογράφοι φέρονται να ήταν μεταμφιεσμένοι και να δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Πρωθυπουργού που αναμενόταν στη Νέα Υόρκη για τη σύνοδο του ΟΗΕ.. 
Πρόκειται για τον ανταποκριτή του Star Δημήτρη Σουλτογιάννη και του Alpha Θάνο Δημάδη. 
Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του Πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.
Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι . . . 
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη συνοδεία του υπουργού Επικρατείας, ο δημοσιογράφος του Alpha ήταν μεταμφιεσμένος (γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα, μπλε καπέλο) και είχε καθίσει στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα με κατεύθυνση την είσοδο του ξενοδοχείου. 
Ο δεύτερος δημοσιογράφος, του Star Channel, αναφέρθηκε επίσης ότι ήταν μεταμφιεσμένος (με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, γυαλιά ηλίου) και καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο
Ύστερα από συνεννόηση του υπεύθυνου ασφάλειας του υπουργού Εξωτερικών με τις αμερικανικές υπηρεσίες που είναι εγκαταστημένες στο ξενοδοχείο, επιφορτισμένες με την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, έγινε προσέγγιση των δύο ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων.
Κατά την «Αυγή», τα δύο άτομα δήλωσαν στις αμερικανικές Αρχές ότι ήταν μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής. 
Ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός κατέπεσε.
«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη» σχολίασε ο Ν. Παππάς
Και οι δύο δημοσιογράφοι διαψεύδουν τα περί σύλληψης τους. 
Ο Θάνος Δημάδης πάντως με ανάρτηση του στο facebook και τη δημοσίευση φωτογραφίας, επιβεβαιώνει τα της μεταμφίεσης. 
Εγραψε:
14317589_697068180444085_392089495039045702_n
«Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς! Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν. Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, πού και γιατί. Τι πιο φυσιολογικό απ’ αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου. Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες… Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να έχω επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππά έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται».
Πάντως η «Εφημερίδα των Συντακτών», στην οποία συνεργάζεται ως ανταποκριτής ο Θάνος Δημάδης, έσπευσε να καταδικάσει τις ενέργειές του. Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα σημείωσε ότι «δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου», ενώ έκανε επίσης λόγο για «ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες “επιχειρήσεις”».
Ανέφερε η «Εφ. Συν.»: «Δύο Ελληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη γιατί παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι αργά χθες το βράδυ, πρόκειται για τους ανταποκριτές των τηλεοπτικών σταθμών Star και Αlpha, ο οποίοι κατηγορούνται και για πλαστογραφία. Ο δεύτερος είναι και συνεργάτης της εφημερίδας μας τον τελευταίο χρόνο. Η “Εφ.Συν.” θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του. Η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοιου είδους “αποστολή” σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της. Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η “Εφ.Συν.” δεν έχει καμία σχέση με γελοίες μεταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες “επιχειρήσεις”. Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την “Εφ.Συν”».
Η πλήρης δήλωση του Δημήτρη Σουλτογιάννη έχει ως εξής:
«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 3μμ τοπική). Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις Απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!…. Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στη δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με… «λευκή ατζέντα»… Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο»!