Του Κώστα Στούπα- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ! !
Χρεοκοπία, "λωποδυσία" και φασισμός, τα τελευταία στάδια της αριστεράς...
Η χρεοκοπία συνοδεύεται πάντα με έξαρση των φαινομένων απάτης και συμπεριφορών "λωποδυσίας". Κάθε μέρα που περνά πληθαίνουν οι ενδείξεις της χρεοκοπίας και μοιραία της έξαρσης της διαφθοράς. Γενικεύεται η διαπίστωση πως η οικονομία διαλύεται.
Τα ΕΛΤΑ το 2015 εμφάνισαν ζημιές 10,5 εκατ. έναντι 3,2 εκατ. ευρώ κερδών το 2014. Το σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr χθες καταλήγει πως αν είχαν αποτυπωθεί σωστά όλες οι επισφάλειες, οι ζημίες θα εκτινάσσονταν στη στρατόσφαιρα.
Το κίνημα δεν πληρώνω που στήριζε η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση έχει βοηθήσει να φθάσουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ τα 2,7 δισ. ευρώ σε σύνολο πωλήσεων περί τα 5 δισ. ευρώ. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές χθες η κεφαλαιοποίηση (η αξία) της ΔΕΗ ήταν κάτω από τα 600 εκατ. ευρώ. Τούτο σημαίνει πως η αγορά πιστεύει πως η εταιρεία κινδυνεύει άμεσα να κατεβάσει ρολά και να βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι (έστω και κατά εξαωρίες) όπως συμβαίνει στη Κούβα και τη Β. Κορέα.
Το σώου με τις τηλεοπτικές άδειες γυρνάει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, αφού είναι φανερό πλέον πως έφερε περισσότερη εμπλοκή της διαπλοκής και η αξιοπιστία και η νομιμότητά του αμφισβητείται από τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες.
Στην έρευνα της Βουλής για τα παράτυπα τραπεζικά δάνεια προς το Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δρομολογούν ευθύνες για τις τράπεζες που έδωσαν δάνεια σε εκδοτικές επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, πιο κραυγαλέα περίπτωση ήταν το δάνειο του 1,2 εκατ. ευρώ προς την κομματική εφημερίδα των 1.000 φύλλων. Ήτοι, επιδότηση περί τα 1.200 ευρώ για κάθε φύλλο κυκλοφορίας...
Χιλιάδες αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για την προστασία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ από τις εκδηλώσεις λατρείας προφανώς, ενώ η ΕΣΗΕΑ το Σάββατο όλως τυχαίως έχει προκηρύξει απεργία. Ο πρωθυπουργός πάει στη ΔΕΘ χωρίς τη δυνατότητα να παρουσιάσει ούτε ένα τομέα στη χώρα που να πηγαίνει καλύτερα από πέρυσι.
Η χώρα κινείται ολοταχώς στην τελική ευθεία της ολοσχερούς  κατάρρευσης.
Στα τελευταία στάδια πριν τη συνολική κατάρρευση  παρατηρείται η φυγή των καταθέσεων από τις τράπεζες όπως και κάθε περιουσιακού στοιχείου που έχει αξία και μπορεί να μετακινηθεί από τη χώρα... Αμέσως μετά μεταναστεύουν μαζικά και τα πιο δυναμικά και μορφωμένα στοιχεία του πληθυσμού. Αυτοί που έχουν τις δεξιότητες να βρουν καλοπληρωμένες δουλειές στο εξωτερικό.
Είναι σαν από ένα στράτευμα να αποχωρούν οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί που ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του. Είναι θέμα χρόνου όσοι μείνουν πίσω να φαγωθούν μεταξύ τους.
Στο τέλος θα μεταναστεύσουν μαζικά και οι ανειδίκευτοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα μπορούν να ζήσουν με το μισθό του χρεοκοπημένου δημοσίου και την απουσία των παράπλευρων "μαύρων" εισοδημάτων. Τέλος, θα φύγουν οι συνταξιούχοι που μπορούν να εργαστούν.
Σοσιαλισμός σημαίνει εξηλεκτρισμός έλεγε ο Στάλιν. Στην πραγματικότητα σοσιαλισμός σήμαινε και σημαίνει πάντα capital control, human control και mind control. Ήτοι, έλεγχος στην ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων και ως φυσικό επακόλουθο έλεγχος στην ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων. Απώτερος στόχος ο ιδεολογικός έλεγχος του μυαλού, όχι με το συναίσθημα που γίνεται όσο η αριστερά δεν είναι εξουσία αλλά με το φόβο.
Παντού όπου η αριστερά κυβέρνησε τον περασμένο αιώνα και κυβερνά σήμερα, οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα ούτε στο εσωτερικό, ούτε πολύ περισσότερο στο εξωτερικό. Ο λόγος είναι απλός: θα μετανάστευαν όλοι προκειμένου να αποφύγουν την φτώχεια και την καταπίεση. Ο έλεγχος κεφαλαίων και του τύπου είναι μια κανονικότητα για την παλαβή αριστερά. Δεν αποτελούν εκπλήξεις.
Το λέμε από την αρχή αυτής της κρίσης και τουλάχιστον τα 20 τελευταία χρόνια: η  Ελλάδα είναι το τελευταίο "σοβιετικό" καθεστώς που θα καταρρεύσει στην Ευρώπη.
Στα πρώτα χρόνια της κρίσης πολλοί θεώρησαν υπερβολή τον τίτλο της στήλης "Έλληνες λαθρομετανάστες στη χώρα του Δημητρώφ...".
Σήμερα ο αριθμός αυτών που το θεωρούν υπερβολή έχει μειωθεί δραστικά. Σ’ αυτά τα χρόνια το ΑΕΠ των βαλκανικών χωρών συνολικά ξεπέρασε το ΑΕΠ της Ελλάδας για πρώτη φορά μετά τον Β’ Π.Π. Αν η χώρα δεν προχωρήσει σε μια επανάσταση αποαριστεροποίησης και αποκρατικοποίησης είναι θέμα χρόνου να καταστεί ουραγός στα Βαλκάνια.
Πολλοί αφελείς πίστευαν πως για να ξεφύγουμε από την κατάσταση της κρατικής σπατάλης, πελατειακής αργομισθίας και της διαφθοράς των τελευταίων δεκαετιών που εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος στον ουρανό, αρκούσαν μερικά χαμογελαστά νέα πρόσωπα που γράφουν καλά στο φακό και αγγίζουν τις βαθύτερες χορδές του κρατικοδίαιτου παρασιτικού χύδην "ελληναριού".
Διαψεύδονται οικτρά...
Αυτό που κάνει μια κοινωνία να ευημερεί δίκαια δεν είναι τα χαμογελαστά πρόσωπα και οι υποσχέσεις των δημαγωγών για σεισάχθεια  και ευτυχία με ένα άρθρο και ένα νόμο. Είναι η καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και των ανεξάρτητων αρχών. Είναι η σαφής διάκριση των εξουσιών και η όσο το δυνατόν πιο ελεύθερη οικονομία με προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και της ιδιωτικής περιουσίας.
Ακόμη και η πλέον αδιάφθορη, ικανή και καλοπροαίρετη ομάδα πολιτικών δεν μπορεί να πετύχει συνθήκες ευημερίας χωρίς τη σωστή λειτουργία των παραπάνω θεσμών.
Στην περίπτωσή μας ούτε αδιάφθοροι απέδειξαν πως είναι, ούτε ικανοί. Το μόνο που διαφοροποιεί την κυβέρνηση από τις προηγούμενες που χρεοκόπησαν τη χώρα είναι η ανεκδιήγητη ανικανότητα. Και οι άλλοι έκλεβαν αλλά άφησαν κάτι από έργο πίσω... είναι η διαπίστωση που με οδυνηρό τρόπο καταλήγουν οι για άλλη μια φορά υποψήφιοι κοψοχέρηδες.
Η αριστερά εμφανίζει αλλεργία απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές και τη διάκριση των εξουσιών.  Ένα από τα πρώτα πράγματα που φρόντισε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν να αντικαταστήσει τον δραστήριο και λαλίστατο  Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, την μόνη δικλείδα ασφαλείας και προστασίας του πολίτη από το χάος και τη διαφθορά του δημοσίου. Έκτοτε, όλα φαίνεται πως βαίνουν καλώς στο δημόσιο αφού η νέα αρχή έχει πιει το αμίλητο νερό.
Μετά προσπάθησε να ελέγξει τη δικαιοσύνη με κραυγαλέες παρεμβάσεις με γνώμονα τις πολιτικές σκοπιμότητες. Επί της ουσίας καταρράκωσε και όσο κύρος είχε απομείνει σε μια δικαιοσύνη που χρειάζεται 10 χρόνια για να τελεσιδικήσει την πιο απλή υπόθεση.
Μετά κατάργησε το ΕΣΡ και ανέλαβε να μοιράσει τηλεοπτικές άδειες η ίδια η κυβέρνηση με ένα ανεκδιήγητο διαγωνισμό που έπληξε τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Βήμα-βήμα η αριστερά αποδυναμώνει τους ήδη "φθισικούς" δημοκρατικούς θεσμούς και τους υποκαθιστά με κομματικούς εγκάθετους που εκτελούν εντολές μιας όλο και πιο συγκεντρωτικής εξουσίας.
Το αυγό του φιδιού που έσπασε το τσόφλι στην Ελλάδα και μεγαλώνει έχει τα χρώματα της αριστεράς.