Ζωή για Ελληνικό: Όποιος ψηφίσει «ναι» πρέπει να ελεγχθεί για κακούργημα

Δηλώσεις στον Real Fm
Ζωή για Ελληνικό: Όποιος ψηφίσει «ναι» πρέπει να ελεγχθεί για κακούργημα


Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει λόγο για «χαριστική δικαιοπραξία» που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο και το δημόσιο συμφέρον 

Για «χαριστική δικαιοπραξία» που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο και το δημόσιο συμφέρον έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στην παραχώρηση του Ελληνικού, το νομοσχέδιο για την οποία εισάγεται την Τετάρτη προς συζήτηση στη Βουλή.


«Ο κ. Πιτσιόρλας, οι υπουργοί που θα υπογράψουν και όποιος σήμερα ψηφίσει “ναι” πρέπει να ελεγχθεί για κακούργημα, δεν είναι αστείο πράγμα», δήλωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε:

«Όταν υπάρχουν εκτιμήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου που αποτιμούν σε 3 δισ. το τίμημα, των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που αποτιμούν σε 2,3 δισ. ο ένας και 1,5 δισ. ο άλλος την αξία αυτής της έκτασης και η κυβέρνηση υπογράφει για να την εκχωρήσει για 900 εκατ. σε βάθος δεκαετίας, πράγμα που σημαίνει 576 εκατ. παρούσα αξία, υπάρχει μία τερατώδης ζημιά του ελληνικού δημοσίου, η οποία είναι γνωστή».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «εκείνοι, λοιπόν, οι οποίοι θα επιχειρήσουν απόψε να ξεπλύνουν αυτή τη δικαιοπραξία και εκείνοι, οι οποίοι προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές του ευθύνες, ούτε καλή πίστη μπορούν να επικαλεστούν, ούτε άγνοια. Είναι ξεκάθαρο ότι με νομικίστικους ελιγμούς και νομοθετικά τερτίπια προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και αυτό αυτοτελώς αποδεικνύει ότι γνωρίζουν ότι έχουν την ευθύνη αυτή».

Στο ερώτημα αν ο νέος νομικός φορέας υπεράσπισης δημοσίου συμφέροντος που έχει εξαγγείλει θα κινηθεί και για το θέμα αυτό, η πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε:

«Ο νομικός φορέας, ούτως ή άλλως, μεταξύ των τεσσάρων θεμάτων που έχει θέσει σε προτεραιότητα, έχει γνωστοποιήσει ότι θα κινηθεί για τα θέματα που αφορούν το χρέος και φυσικά το Ελληνικό είναι άμεσα συναρτώμενο με την επιβολή στη χώρα μας αυτού του παράνομου χρέους. Πέραν, όμως, αυτού και μέχρι την έγκριση του καταστατικού του νομικού φορέα που έχει μία διαδικασία ενώπιον της Δικαιοσύνης, ήδη μεθαύριο θα κάνουμε νομικές κινήσεις».

Για τα πόθεν έσχες ορισμένων υπερθεματιστών: «Ηταν μάλλον αίσχος»

Αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τα πόθεν έσχες ορισμένων υπερθεματιστών, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ήταν μάλλον αίσχος».

«Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι δεν είναι εμφανές τι δρομολόγησε και τι υλοποίησε αυτή η κυβέρνηση. Δρομολόγησε και υλοποίησε και εξακολουθεί να υλοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να στήσει τη δική της διαπλοκής», είπε..protothema.gr