Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13

Τι καιρό θα κάνει σήμερα;

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών στη Βόρεια Κρήτη και αυξημένες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, καθώς επίσης στα ορεινά και πιθανόν στα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 14 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι τοπικά 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και από 21 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια τμήματα θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες κυρίως στα ορεινά, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.