Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20

Οι καλύτεροι σύμμαχοι: Τα φυτά που κάθε σπίτι πρέπει να έχει!

stoigatrofuta.jpg
Τα περισσότερα φυτά, ακόμα και αν μας αρέσουν πολύ και θα θέλαμε να τα έχουμε σε μία γωνία στο σαλόνι μας, δυστυχώς δεν μπορούμε, διότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους.
Ωστόσο, όχι μόνο υπάρουν φυτά που μπορούμε να έχουμε στο εσωτερικό του σπιτιού μας, αλλά και να λειτουργούν υπέρ της υγείας μας, αφού συμβάλουν στον καθαρισμό του αέρα.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από τη NASA μερικές ποικιλίες φυτών έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν τον αέρα που αναπνέουμε ενώ ταυτόχρονα μπορούν να εξαλείψουν ορισμένες βλαβερές οργανικές ενώσεις.

Η Αλόη είναι αποτελεσματική στην αύξηση των επιπέδων οξυγόνου στο σπίτι. Ομοίως, απορροφά διοξείδιο του άνθρακα, φορμαλδεΰδη, και το μονοξείδιο του άνθρακα. Ένα φυτό αλόη είναι τόσο αποτελεσματικό όσο 9 βιολογικοί καθαρισμοί του αέρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για αλοη
Ο Φίκος δεν χρειάζεται άπλετο φως και ως εκ τούτου είναι πολύ εύκολο να διατηρηθεί. Είναι ιδιαίτερα επωφελής για τον καθαρισμό του αέρα από την φορμαλδεΰδη. Παρ ‘όλα αυτά, τα φύλλα του μπορεί να είναι δηλητηριώδες και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό, αν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα.
Αποτέλεσμα εικόνας για φικος
Ο Κισσός μπορεί να εξαλείψει μέχρι και 60% των τοξινών του αέρα μέσα σε 6 ώρες από τη στιγμή που βρίσκεται στην περιοχή.
Αποτέλεσμα εικόνας για κισσος
Το Χλωρόφυτο μπορεί να κάνει φωτοσύνθεση ακόμη και κάτω από ελάχιστο φως. Ομοίως, απορροφά αποτελεσματικά τις τοξίνες που υπάρχουν στον αέρα, όπως στυρόλιο, βενζίνη, και μονοξείδιο του άνθρακα. Ένα Χλωρόφυτο μπορεί να καθαρίσει τον αέρα σε περίπου 200 τετραγωνικά μέτρα του χώρου.
Αποτέλεσμα εικόνας για Χλωρόφυτο
Η Σανσεβιέρια είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και χρειάζεται ελάχιστο φως για τη φωτοσύνθεση. Μπορεί να παράγει οξυγόνο το βράδυ, εκτός από την αφαίρεση των τοξινών.
Αποτέλεσμα εικόνας για Σανσεβιέρια
Το Σπαθίφυλλο είναι αποτελεσματικό για την απομάκρυνση των τοξινών αλλά και των χημικών ουσιών από τον αέρα. Φιλτράρει επίσης την φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο από τον αέρα.
πηγή:govastileto.gr

stogiatro.gr