Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16

Κουτσούμπας στη ΔΕΘ: Δήμιος των εργασιακών δικαιωμάτων ο Κατρούγκαλος

Κουτσούμπας στη ΔΕΘ: Δήμιος των εργασιακών δικαιωμάτων ο Κατρούγκαλος
«Δήμιο των εργασιακών δικαιωμάτων» χαρακτήρισε τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.
«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το νέο αποφασιστικό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, απαγορεύοντας ντε φάκτο απεργίες, την πάλη των εργαζομένων, απελευθερώνοντας τις ομαδικές απολύσεις» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί
πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο δήμιος -να τον ονομάσω έτσι- των εργασιακών δικαιωμάτων Κατρούγκαλος, η κοινή στάση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Προσπαθούν να ξεδοντιάσουν πραγματικά το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, να αφήσουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα όπλο στην πάλη τους απέναντι σε αυτή την επίθεση. Τα σχέδια αυτά πρέπει να συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις, είναι αιτία πολέμου».

«Η κυβέρνηση προωθεί νέα αφαίμαξη, με φόρους, με περικοπές δαπανών, επιπρόσθετα 2 δισ. Ευρώ το 2017 και άλλα επιπρόσθετα 3,5 δισ. ευρώ το 2018» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ σχετικά με το χρέος, είπε ότι ο πρωθυπουργός αποδέχεται να το πληρώσει στο ακέραιο ο ελληνικός λαός.

Για τη Νέα Δημοκρατία παρατήρησε ότι «με λύπη και με πολιτική αμηχανία παρακολουθεί και βλέπει τον ΣΕΒ, τους θεσμούς της Ευρώπης και τους υπερατλαντικούς, να επικροτούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα που κάνει πιο αποτελεσματικά από τις προηγούμενες δικές της κυβερνήσεις, για λογαριασμό του συστήματος. Η ΝΔ προβάλλει τη δική της αντιλαϊκή πρόταση, αφού με τον τίτλο "λιγότεροι φόροι" απευθύνεται κυρίως στο μεγάλο κεφάλαιο, σε αυτούς λέει ότι θα βάλει λιγότερους φόρους. Και λέγοντας λιγότερες κρατικές δαπάνες, εννοεί το πετσόκομμα, κυρίως όσων κρατικών κονδυλίων έχουν ακόμα απομείνει -και δεν έχουν μείνει και πάρα πολλά- για τις λαϊκές, για τις κοινωνικές ανάγκες».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για «κάλπικη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που εστιάζεται μόνο σε κάποια θέματα διαφθοράς, στην αναποτελεσματικότητα της διοίκησης, της διαχείρισης».

Όπως είπε, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα δίνουν «πάτημα» στην κυβέρνηση να εγκλωβίζει ένα κόσμο. Κόμματα που λένε ότι κινούνται στον χώρο της Αριστεράς, καλλιεργούν αυταπάτες και λένε στον κόσμο να περιμένει «μήπως κάνει κάτι καλό το παιδί εκεί πάνω (σσ ο Αλέξης Τσίπρας)». Γι' αυτό ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους που είδαν τι σημαίνει «πρώτη φορά Αριστερά» να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες που λένε ότι «σιγά- σιγά θα βγούμε από το τούνελ».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος και το κόμμα ψήφισε στη Βουλή διατάξεις που φέρνουν έστω και μικρή ανακούφιση στον λαό.

Σχετικά με την έκκληση για μέτωπο των δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων, που απευθύνουν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισήμανε ότι αυτό δοκιμάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο συμμετείχαν μέχρι να αποχωρήσουν και είχε τα αποτελέσματα που είχε.

Ως προς τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία είπε ότι ακόμα και στους κόλπους της Εκκλησίας έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να σταματήσει να έχει ένα στείρο περιεχόμενο και να αφορά όλες τις θρησκείες. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι δεν είναι αυτό το κύριο πρόβλημα στην Παιδεία.http://www.zougla.gr