Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17

Η τύχη του ρωσικού αγωγού στην Ελλάδα εξαρτάται από τα «κέφια» της Μέρκελ- ισχυρή παρέμβαση Πούτιν στην Γερμανία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Η τύχη του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδώνας»  στην Ελλάδα εξαρτάται από τα «κέφια» της Μέρκελ- Αναμένεται ισχυρή παρέμβαση Πούτιν στην Γερμανία

Ως γνωστόν , η  χώρα μας μαζί με την Ιταλία υπέγραψαν σχετικά πρόσφατα μνημόνιο για την κατασκευή ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου με το ελληνικότατο όνομα «Ποσειδώνας», το οποίο μόνο τυχαίο δεν ήταν από ρωσικής πλευράς .
Πρόκειται για ένα έργο με τεράστια σημασία για την χώρα μας,  η οποία μετά  την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου θα εισέλθει αυτόματα  στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Το πιο σημαντικό όμως και εθνικά ωφέλιμο θα είναι ότι με την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου στην χώρα μας, η πανίσχυρη ρωσική πολεμική μηχανή θα κάνει πραγματικά την εμφάνιση της στην περιοχή μας , διασφαλίζοντας την αδιάκοπη ροή του έργου αυτού.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Η τύχη του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδώνας» στην Ελλάδα εξαρτάται από τα «κέφια» της Μέρκελ- Αναμένεται ισχυρή παρέμβαση Πούτιν στην Γερμανία - Εικόνα0
Κακά τα ψέματα, όποιος νομίζει ότι εφόσον κατασκευαστεί ο «Ποσειδώνας» θα καθίσει η Μόσχα να τον κοιτάζει εκ του μακρόθεν  είναι  τουλάχιστον βαθιά νυχτωμένος.
Όλα τα ενεργειακά έργα της Μόσχας  ελέγχονται, και προπάντων «ασφαλίζονται» από την αδιάκοπη ορατή ή αόρατη «παρουσία» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Αυτό πραγματοποιείται με πολλούς και διαφόρους τρόπους, π.χ. με  τις  συχνές επισκέψεις, πλοίων , την διενέργεια ασκήσεων και πολλά άλλα.
Πληροφορίες μάλιστα πρόσφατες αναφέρουν ότι το σερβο-ρωσικό κέντρο επιτήρησης φυσικών καταστροφών στο Νις της Σερβίας , αναβαθμίστηκε  με την αποστολή επιπλέον εξειδικευμένου προσωπικού και μέσων.
Στην ουσία πρόκειται για Ρώσους Spetsnaz  και άλλο προσωπικό  «ειδικού σκοπού», όπως ονομάζουν οι Ρώσοι, το οποίο προορίζεται  για τον έλεγχο της στρατηγικής περιοχής των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης  φυσικά και της Ελλάδος.
Μέσα όμως σε αυτήν την πραγματικά τεράστια ευκαιρία για την δοκιμαζόμενη χώρα μας , παρεμβαίνουν ως συνήθως οι Γερμανοί , οι οποίοι συστηματικά σαμποτάρουν, και ακυρώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη της χώρας , θέλοντας  να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές ολόκληρη την ελληνική δημόσια περιουσία.
«Η  Ελλάδα θεωρεί ως άκρως ευεργετικό το σχέδιο για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της  για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε αυτό, αλλά όλα εξαρτώνται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε στο RIA Novosti,  ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης , σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των συνομιλιών με τον Ρώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Νόβακ .
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Η τύχη του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδώνας» στην Ελλάδα εξαρτάται από τα «κέφια» της Μέρκελ- Αναμένεται ισχυρή παρέμβαση Πούτιν στην Γερμανία - Εικόνα1
«Είναι ένα θέμα της Ευρώπης, αυτό το ζήτημα συμφερόντων, όπως και για την  Ιταλία και την Αυστρία», συνέχισε ο ίδιος .
Ερωτηθείς εάν θα συμμετάσχει η Ελλάδα στις  διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με την Ιταλία και την Αυστρία, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι θα γίνει  έτσι, αλλά θα δούμε». (Προφανώς μέχρι να αποφασίσουν θα μας έχουν απ΄έξω από τις κλειστές πόρτες οι Ευρωπαίοι).
Όταν ρωτήθηκε ο κ. υπουργός πόσο ταχύτατα  ο αγωγός θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε περίπτωση θετικής απόφασης, ο ίδιος τόνισε : «Δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, αλλά όλα εξαρτώνται από την απόφαση της Ευρώπης.».
Με λίγα λόγια η γερμανική κυβέρνηση μας κρατάει και πάλι «ομήρους» και σε αυτό το μέγα ζήτημα για την χώρα,  θέλοντας να περάσει πρώτα και κύρια τα δικά της συμφέροντα.
Εδώ όμως σύμφωνα με πληροφορίες από τον ρωσικό τύπο, ετοιμάζεται να  παρέμβει πολύ δυναμικά  ο «Τσάρος » Β.Πούτιν διότι έχει στο «χέρι» την Γερμανία με τον αγωγό «Nord Stream» και πολλά άλλα σχέδια .
Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερο από την ιστοσελίδα μας , έχει αποφασισθεί η «διαπλάτυνση» του αγωγού αυτού με την προσθήκη επιπλέον σωλήνα για την μεταφορά μεγαλύτερης ποσότητας  αερίου από την Ρωσία στην Γερμανία και από εκεί  στην συνέχεια σε Ολλανδία και Γαλλία.
Το «Καρπούζι  όμως  μαζί με το μαχαίρι»,  το έχει ο Βλαδίμηρος, ο οποίος έχει και άλλους άσσους στο μανίκι του για τους Γερμανούς (βλέπε Συρία-Κουρδιστάν) , στην προσπάθεια να «πείσει» το Βερολίνο για τα δικά του σχέδια.
Για αυτό ήρθε τον Μάιο ο Β.Πούτιν στην Ελλάδα μαζί βέβαια με την επιθυμία του να προσκυνήσει στο Άγιο Όρος.
Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή θα καλυτερεύσει κάποια στιγμή και ο πόλεμος με τους Τζιχαντιστές θα τελειώσει σχετικά γρήγορα.  Τότε ως γνωστόν όμως θα ανοίξουν και οι «μπίζνες » , στις οποίες οι Γερμανοί θα θέλουν το δικό τους μερίδιο . Ήδη έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται σχέδια για την ανοικοδόμηση της Συρίας και για την ανακήρυξη του κράτους του Κουρδιστάν. Οι μεγάλες γερμανικές εταιρείες αναμένουν σε » αναμμένα κάρβουνα», διότι πολύ απλά τα «λεφτά είναι πάρα-πάρα-πάρα πολλά».
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Η τύχη του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδώνας» στην Ελλάδα εξαρτάται από τα «κέφια» της Μέρκελ- Αναμένεται ισχυρή παρέμβαση Πούτιν στην Γερμανία - Εικόνα2 Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίζεται στο εάν η Γερμανίδα Καγκελάριος θα ενδώσει στις αμερικανικές πιέσεις και σε αυτό το ζήτημα, ακυρώνοντας τον αγωγό «Ποσειδώνα», όπως και πολλά άλλα ρωσικά  σχέδια  .
Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως να μην γίνει λόγω της αυτόνομης πολιτικής που ασκούν οι Γερμανοί εδώ και μεγάλο διάστημα «υπογείως», θέλοντας να καταστήσουν την χώρα τους ξανά μεγάλη παγκόσμια δύναμη .
Έπειτα έρχονται και οι αμερικανικές εκλογές και μαζί  με την  γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση, θα αλλάξουν  άρδην τα δεδομένα με ότι αυτό συνεπάγεται για το θέμα αυτό .
Μέσα σε αυτόν  τον παγκόσμιο κυκεώνα, , η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να πιστεύει ότι το έργο του αγωγού θα υλοποιηθεί, και η ίδια διατείνει ότι   θα παρέχει όλες τις διευκολύνσεις που θα αποφέρουν την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Εάν υλοποιηθεί δε  και  το έργο  του « Turk Stream» τότε η χώρα μας θα καταστεί ένα σημαντικότατο  διαμετακομιστικό κέντρο ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2016 , η ρωσική «Gazprom», η ιταλική Edison και την ελληνική ΔΕΠΑ υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Ελλάδα και από την Ελλάδα προς την Ιταλία.
Εκτιμάται ότι με την έναρξη  υλοποίησης αυτού του έργου η χώρα μας  θα «τσεπώσει» άμεσα μέχρι και 5 δις ευρώ συν τις άμεσες επενδύσεις. Μιλάμε για πολύ χρήμα για μια χώρα που είναι σε αυστηρή  λιτότητα από το 2009.

ΠΗΓΗ

http://www.triklopodia.gr