Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19

Σοβαρές εἰδήσεις ἀπό τό ΑΠΕ ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΕ ΜΠΕ
Νίκος Ρούσσης  
Στρασβούργο 

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ . . . 
Θα σας πώ, λοιπόν, τώρα κάτι, που μπορεί να σας κάνει να γελάσετε ή μπορεί να σας κάνει να κλάψετε και να κάνετε …χαρακίρι.

Γίνεται, ας πούμε, μια συζήτηση για το «μέλλον της Ευρώπης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και την παρακολουθούν, πάνω από 40 δημοσιογράφοι ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, μεταξύ δε αυτών και κάποιοι "πονηρομακάκες" Έλληνες δημοσιογράφοι, απεσταλμένοι ή …
σταλμένοι, καθόσον εδώ δεν υπάρχουν πλέον Έλληνες ανταποκριτές.

Λέει, ας πούμε, μία σημαντική μακακία ο Γιούνγκερ και αμέσως οι ξένοι ανταποκριτές την μεταδίδουν στα μέσα για τα οποία εργάζονται.

Οι "πονηρομακάκες" Έλληνες δημοσιογράφοι-ες περιμένουν, να δούν ποιό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται, να μιλήσουν στο τηλέφωνο με τα  . . .  που διαφεντεύουν την ενημέρωσή σας, προκειμένου να διαμορφώσουν ανάλογα το κείμενο της ανταποκρίσεώς τους.

Για να είναι δε ακόμη πιο σίγουροι ότι δεν θα ρισκάρουν κάτι, περιμένουν και την επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία περιγράφεται συνοπτικώς το τι ακριβώς έλέχθη σ’ αυτή την συνεδρίαση.

Κόψε αυτό, ανάδειξε το άλλο, λένε οι υπάλληλοι της ενημερώσεως και ω ! του θαύματος να η ανταπόκριση, 4 ώρες μετά το συμβάν, μέσα στην οποία περιγράφεται το πόσο συνάδουν οι κυβερνητικές θέσεις μ’ αυτά που είπε ο Γιούνγκερ ή ο κάθε Γιούνγκερ.

…Μετά ήλθαν οι μέλισσες και ψιθύρισαν στο αυτί σας, το πόσο μακάκες είστε κι εσείς που τους διαβάζετε . . . 

Όχι που δεν ξέρετε αλλά που δεν ζητάτε να μάθετε.

Τι διάολο γράμματα είναι τούτα;
Υ.Γ.1. Επειδή είμαι εδώ ( Στρασβούργο ) και τον άκουσα, ο Γιούνγκερ δεν ζήτησε από κάποιον χαλάρωση της λιτότητας . . .  
Off the record όμως ζήτησε να φύγει η μπόχα της Συριζίλας από εδώ μέσα, μπας και αναπνευσει το πανελλήνιον ..Κούλογλοι.
Σοβαρές εἰδήσεις ἀπό τό ΑΠΕ;

Υ.Γ.2. Άϊντε λοιπόν ξeστραβωθείτε….. Έλληνες . . . 
Συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ:«Λάδι, λάδι και τηγανίτα τίποτα»
Άδειο ήταν και το 2ο επενδυτικό «πακέτο» που παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο, παρά την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της εξαγγελίας του ότι, θα διπλασιασθεί και θα φθάσει τα 620 δις ευρώ μέχρι το 2022.
Και τούτο διότι είναι γνωστό στους παροικούντες των Βρυξελλών ότι, με καταγεγραμμένη την έλλειψη διαθέσεως ξένων επενδύσεων επί κοινοτικού εδάφους, όπως και το 1ο πακέτο Γιούνγκερ, έτσι κι’ αυτό, δεν πρόκειται να …γεμίσει αφού, οι όποιες χρηματοδοτήσεις προβλέπει, θα πρέπει να καλύπτονται κατά 80% από ξένα κεφάλαια και κατά 20% από κοινοτικά.
Από την άλλη, στην ανούσια συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για το «μέλλον» της Ευρώπης, βαθειά απογοήτευση κατέβαλε όλους όσους ανέμεναν ότι, ένας Γιούνγκερ θα φέρει την Ανοιξη στην χειμαζομένη Ευρώπη.
Δυό ημέρες πριν την Συνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Μπρατισλάβα, ο πρόεδρος της Κομισιόν περιορίσθηκε σε μία …καταγραφή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, μην αποτολμώντας να προτείνει ούτε μία εφικτή λύση, για την επίλυση ζεόντων προβλημάτων, όπως το προσφυγικό, η ανεργία και η άνοδος των εθνικιστικών και λαϊκίστικων κομμάτων στην Ευρώπη.
Εκ των υστέρων διαπιστώσεις και καταγραφή των γνωστών, εδώ και πολλά χρόνια, προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, «χρωμάτισαν» την κεντρική ομιλία του προέδρου της Κομισιόν, που εξαντλήθηκε σε συνθήματα κραυγάζοντας ότι «Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, μόνο τα δημιουργεί» και «Σεβόμαστε και εκφράζουμε την λύπη μας για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η ΕΕ δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο. Θα χαρούμε εάν το αίτημα της Μ. Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ κατατεθεί το συντομότερο δυνατό.»
Κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, εμφανώς ταλαιπωρημένος και αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, δεν απέφυγε να πεί το …χιλιοειπωμένο ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσεως» και να «συρικνώσει» την ευρωπαϊκή απάντηση, σ’ ένα σωρό άλλα ζέοντα θέματα, σε αφαιρετικές διαπιστώσεις του στύλ επιβάλλεται «η επικύρωση της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, η σύναψη περαιτέρω συμφωνιών απελευθερώσεως του εμπορίου με τρίτες χώρες, όπως η CETA, η προστασία των δεδομένων, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οικοδόμηση της κεφαλαιακής ενώσεως, η πρόσβαση σε ίντερνετ υψηλής ταχύτητας και οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.»
Αποφεύγοντας, τέλος, να αναφερθεί στις ευθύνες των ευρωπαϊκών χωρών, για τους πολέμους στην Συρία και στο Αφγανιστάν, που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους και να αναζητούν μια καλύλίτερη τύχη στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της Κομισιόν προτίμησε να δώσει προτάσεις για την αντιμετώπιση, όχι της αιτίας αλλά του αποτελέσματος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εθνικών αστυνομικών αρχών και η ….Europol.
Ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Αμύνης.!
Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, που ακολούθησαν την ομιλία Γιούνγκερ, δεν έχουν κάποιαν ιδιαίτερη σημασία …καταγραφής, αφού εντάσσονται στο γενικότερο «κομπρεμί», μεταξύ του ιδίου και των ομάδων που τον υποστηρίζουν.
Απαντήσεις και απτές υλοποιήσιμες άμεσα προτάσεις, για την αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η παραπαίουσα Ενωμένη Ευρώπη, δυστυχώς δεν εδόθησαν…
Το δεύτερο πακέττο Γιούνγκερ δεν φαίνεται ικανό να λύσει το πρόβλημα της ανυπαρξίας επενδύσεων στην ΕΕ, ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ολοένα αυξανομένης ανεργίας στην ευρωπαϊκή ηπειρο, να δώσει μία πειστική απάντηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και να αντιπαρατεθεί στα ίσα, έναντι των αιτίων και όχι του αποτελέσματος, που δημιουργούν την τρομοκρατία στην Ευρώπη.
«Λάδι, λάδι, λάδι και …τηγανίτα τίποτα».
ΣΧΟΛΙΟ : Για όσους ΔΕΝ κατάλαβαν, το TVXS που έκανε την ανταπόκριση "μαϊμού" απο το Στρασβούργο, είναι του Σφυριζαίου ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ. Γι' αυτό μας βρίζει  - δικαιολογημένα ο Ν. Ρούσσης.