Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14

Το κόλπο με τις πινακίδες ξένων χωρών – Ξεκίνησαν κατασχέσεις αυτοκινήτων

Στη δέσμευση έξι αυτοκινήτων, σε σύνολο 17, που ελέγχθησαν, προχώρησαν οι, Κινητές Ομάδες Ελέγχου της Διεύθυνσης Τελωνείων της...
Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μετά από ελέγχους, που πραγματοποίησαν έξω από νυχτερινά κέντρα το βράδυ του Σαββάτου και από ιδιωτικό σχολείο, σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη.



Όπως ανακοίνωσε η ΓΓΔΕ, πρόκειται για οχήματα με πινακίδες Βουλγαρίας και άλλων χωρών, οι ιδιοκτήτες των οποίων έλεγαν ότι διέθεταν αλλά δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που να αποδεικνύουν ότι μπορούν να κυκλοφορούν στη χώρα μας τα συγκεκριμένα Ι.Χ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν, όσοι παρανόμως κυκλοφορούν στη χώρα μας με οχήματα, που φέρουν ξένες πινακίδες (η διαδικασία αυτή φαίνεται ότι συμφέρει πολλούς…)

Το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έχουν πραγματοποιηθεί 5.102 έλεγχοι νόμιμης κατοχής και κυκλοφορίας οχημάτων με ξένες πινακίδες και έχουν διαπιστωθεί 477 παραβάσεις.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου μόνο στη Θεσσαλονίκη η παραβατικότητα φτάνει το 50%, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΓΓΔΕ.

Πηγή