Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13

Ν. Ξυδάκης: «Η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί με τους Ισλαμιστές. Η στιγμή είναι κατάλληλη»Οι μετανάστες μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του δημογραφικού

Ξυδάκης. «Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο,  η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί από την ενσωμάτωση μεταναστών που θέλουν να ενσωματωθούν και να κάνουν παιδιά » 
Ν. Ξυδάκης: «Η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί. Η στιγμή είναι κατάλληλη»
Την πεποίθηση πως η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί άμεσα για να μη διαλυθεί εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, προσθέτοντας ότι «η στιγμή είναι κατάλληλη μετά τη Σύνοδο των μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. και της συνάντησης των σοσιαλιστών υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Αθήνα και μελών του Ευρωκοινοβουλίου και των κοινών διακηρύξεων που συμφωνήθηκαν εκεί».

Κατά τον χαιρετισμό του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η τρέχουσα σλοβακική προεδρία της Ε.Ε., ο κ. Ξυδάκης απευθυνόμενος στους πρέσβεις των 28 κρατών-μελών στην Ελλάδα εστίασε την προσοχή του στην ανάγκη για συνοχή με κοινή πίστη στις αξίες του ευρωπαϊκού πυρήνα και για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης ώστε η Ένωση να γίνει ελκυστική για τους πολίτες.

«Κατά το παρελθόν νεοφιλελεύθερα δόγματα εγκαθιδρύθηκαν στην Ευρώπη σαν να επρόκειτο για κάποιο φυσικό νόμο. Επρόκειτο, όμως, για μια πολιτική επιλογή η οποία πρέπει σήμερα να αλλάξει. Η Ευρώπη οφείλει να είναι ένας χώρος δημοκρατίας, δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Ξυδάκης υποστήριξε ότι η Ε.Ε. βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές κρίσεις, δίνοντας έμφαση στην οικονομική και προσφυγική κρίση και στο Brexit που επικαλύπτει, όπως είπε, τις προηγούμενες κρίσεις. Αναφερόμενος ειδικότερα στην οικονομική κρίση του 2008 είπε ότι αυτή δεν έχει επιλυθεί και σημείωσε πως δεν «έχουμε επιστρέψει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ παράλληλα η ανεργία αυξάνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Ξυδάκης έκανε λόγο για «την έκρηξη ενός ιστορικού φαινομένου», εκφράζοντας την άποψη πως «αν διαβάσουμε σωστά την ιστορία θα κατανοήσουμε πως η προσφυγική κρίση, της οποίας γίναμε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια, θα μείνει μαζί μας».