Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΟΥ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ....
Ακύρωσαν συναυλία του Ρέμου οι ομογενείς - Διαβάστε τί δήλωσε ο ίδιος
Μετά την Εκκλησία και οι ομογενείς μας δείχνουν το δρόμο . . . 

Οι δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου στη «Hurriyet» σχετικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ έγιναν αφορμή να ακυρωθεί η συναυλία του στη Νέα Υόρκη, παρά τις εξηγήσεις που έδωσε για παρερμηνεία των λεγομένων του. 
Ο Ρέμος είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί, στις 28 Οκτωβρίου, στο Town Hall, ένα ιστορικό κτίριο στην καρδιά της Νέας Υόρκης χωρητικότητας 1.500 ατόμων.
Η προπώληση των εισιτηρίων
είχε αρχίσει και τα εισιτήρια κόστιζαν από 59 έως 119 δολάρια. 
Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι υπεύθυνοι του live αποφάσισαν τελικά να μην την κάνουν όπως την είχα προγραμματίσει, αφού οι ομογενείς είναι ενοχλημένοι.
Η ανακοίνωση του συμβουλίου

«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τραγουδιστή κ. Αντώνη Ρέμου, σχετικά με τον Κεμάλ Μουσταφά Πασά, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής.
Χρόνια τώρα και εμείς ,όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και διασκεδάζουμε με τα τραγούδια του και τις «καλλίφωνες» εκτελέσεις του ,ενώ με συμπάθεια παρακολουθούμε κατά καιρούς ,άσχετα αν συμφωνούμε η διαφωνούμε με τα όσα λέει ως ειδικός στα τηλεοπτικά σόου στα οποία συμμετέχει και τις κρίσεις που εκφράζει για την ποιότητα των διαγωνιζόμενων φιλόδοξων αοιδών.
Όμως οι «παράφωνες» όσο και ανιστόρητες πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω τραγουδιστή που έγιναν ,θέλουμε να πιστεύουμε, λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1914-1922 και τα όσα τραγικά υπέστησαν Αρμένιοι ,Ασσύριοι και Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τους νεότουρκους αρχικά και τους κεμαλιστές στην συνέχεια και είχαν σαν αποτέλεσμα τη σφαγή 2.000.000 εκ. και πλέον αθώων θυμάτων και την προσφυγοποίηση άλλων τόσων ανθρώπων που χωρίς την θέλησή τους εγκατέλειψαν αγαπημένους τόπους όπου έζησαν ειρηνικά για 2.000χιλ. χρόνια και ότι δημιούργησαν οι πρόγονοί τους, αποτελούν ύβρη και έλλειψη σεβασμού στην μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας.

Η συνέντευξη με τον δημοσιογράφο που πυροδότησε σχόλια
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το αίτημα μας που χρόνια τώρα καταθέτουμε στο Υπουργείο παιδείας και τις αρμόδιες επιτροπές ,για να συμπεριληφθεί η ιστορία του μικρασιατικού και του παρευξείνιου Ελληνισμού ολοκληρωμένα στα εγχειρίδια όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και δυστυχώς οι αρμόδιοι Υπουργοί αρνούνται να υλοποιήσουν.
Τον κ. Ρέμο τον προσκαλούμε στα γραφεία μας για να τον ενημερώσουμε σχετικά για την προσωπικότητα του Κεμάλ Μουσταφά και τα όσα με εντολή του συντελέστηκαν σε βάρος των συμπατριωτών μας στα χωριά και τις πόλεις του ιστορικού Πόντου, να του εγχειρήσουμε σειρά ελληνικών και ξένων σχετικών βιβλίων και να του προτείνουμε όταν τα μελετήσει και κατανοήσει το μεγάλο λάθος που έκανε με τις ατυχείς δηλώσεις του , αντί συγνώμης να οργανώσουμε συναυλία με την συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών συμπατριωτών μας, τα έσοδα της οποίας θα αξιοποιηθούν για την χρηματοδότηση έκδοσης σχετικών με την ποντιακή Γενοκτονία εργασιών».
Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι τελικά η συναυλία ακυρώθηκε.

Ο Έλληνας τραγουδιστής με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος» θέλησε να εξηγήσει πώς δημιουργήθηκε η παρεξήγηση για τα όσα φέρεται να είπε αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ.
Σύμφωνα με τον ίδιο διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του και τόνισε πως έχει δεχθεί απειλητικά μηνύματα από ακραίες οργανώσεις και πως αν χρειαστεί θα πρέπει να λάβει τα μέτρα του.
«Στο τέλος Αυγούστου βρέθηκα στην Τουρκία στην Αλικαρνασσό για να δώσω δύο συναυλίες. Τα τουρκικά ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα αρκετές συνεντεύξεις. Στην Χουριέτ δήλωσα ότι είμαι περήφανος που κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ, ο οποίος επίσης κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά. Δυστυχώς τα λόγια μου ότι είμαι περήφανος για την καταγωγή μου αποδόθηκαν ως περηφάνια και θαυμασμός για τον Κεμάλ. Για να το ξεκαθαρίσω, περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου ως Έλληνας και ως Θεσσαλονικιός. Ούτε εγώ ούτε ο Τούρκος δημοσιογράφος Σαβάς Οζιμπέι μιλάμε καλά αγγλικά και χαθήκαμε στη μετάφραση. Θες εγώ δεν το διατύπωσα τόσο ξεκάθαρα; Θες εκείνος δεν το αντιλήφθηκε σωστά; Σημασία έχει ότι βγήκε κάτι που στην ουσία δεν είχα πρόθεση να δηλώσω», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Ρέμος και συνέχισε:
Με στενοχωρεί που πρόσβαλα άθελά μου τους Έλληνες του Πόντου, για τους οποίους τρέφω απεριόριστο σεβασμό 
«Με στεναχωρεί ιδιαίτερα που νέα παιδιά χωρίς δεύτερη σκέψη μέσα από τα social media έδειξαν απίστευτη επιθετικότητα. Με στενοχωρεί επίσης που πρόσβαλα άθελά μου τους Έλληνες του Πόντου, για τους οποίους τρέφω απεριόριστο σεβασμό και γνωρίζω τα δεινά τους. Όμως κι αυτοί πριν βγάλουν τις ανακοινώσεις τους θα μπορούσαν να μου δώσουν την ευκαιρία να απολογηθώ αν όντως αυτά ειπώθηκαν στη συνέντευξη. Θεώρησαν δεδομένο ότι είμαι ένοχος και με κατέκριναν. Τέλος στενοχωριέμαι για έναν ακόμα λόγο, γιατί επιστήθιοι φίλοι μου, Πόντιοι, με πήραν τηλέφωνο πικραμένοι, στους οποίους βέβαια εξήγησα και κατάλαβαν. Αν θυμάσαι και ο δικός μου παίκτης στο Voice, ο Κώστας Αγέρης, ήταν Πόντιος και μαζί προσπαθήσαμε να προβάλουμε τα ποντιακά τραγούδια. Έφτασαν στο σημείο να με κατακρίνουν ακόμα και για το γεγονός ότι χρησιμοποίησα την τουρκική ονομασία Μποντρούμ, αντί της ελληνικής Αλικαρνασσός. Ό,τι λέω περνάει από το μικροσκόπιο. Το μόνο κολακευτικό σχόλιο που έκανα ήταν ότι αξίζει ένα μπράβο στον τουρκικό λαό που βγήκε στους δρόμους και απέτρεψε το πραξικόπημα. Γι΄ αυτούς ήταν πολύ σημαντικό ότι ένας ξένος καλλιτέχνης είχε το θάρρος να επισκεφθεί τη χώρα τους εκείνη την άσχημη περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά, τέλος, ο Αντώνης Ρέμος.
 http://www.thepressroom.gr/