Για να ξέρουμε που στραέφουμε τα βέλη, ποιους ξεσκίζουμε όταν παίρνουν σπίτια... ΚΑΡΦΩΝΕΙ ο Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να πουλήσει τα κόκκινα δάνεια! Η κυρία Τσακαλώτου θα κάνει δήλωση;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ .....

Από το "PRESS-GR"
Ήταν απόφαση της Ελλάδας η πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds, τόνισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε... σχετική ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Αναλυτικά η απάντηση του κ. Γιούνκερ:

«Σε απάντηση του ερωτήματος σας σχετικά με το αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν επιβάλλει στις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο, τη μη νομοθέτηση του δικαιώματος του οφειλέτη και του εγγυητή να συμμετάσχουν στη διαδικασία που συνδέεται με την αγορά και πώληση του δανείου τους και του δικαιώματος να παρουσιάσουν προσφορά και από μέρους των ίδιων, σας ενημερώνω ότι δεν ισχύει καμία τέτοια περίπτωση.
Οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία της σύνταξης, τόσο της αρχικής όσο και της αναθεωρημένης έκδοσης του νόμου 4354/2015 και στο έργο τους αυτό δεν αντιμετώπισαν κανένα εκ προοιμίου περιορισμό όπως αυτόν που αναφέρετε στο ερώτημα σας και πράγματι ούτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο σε κανένα στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας».
sibilla-gr-sibilla.