Θερίζει η ηπατίτιδα στους λαθρομετανάστες και τα κοπρόσκυλα οι Σιριζαίοι λένε ότι τα παιδιά των λαθρομεταναστών που τα έβαλαν σε σχολεία μαζί με τα Ελληνάκια είναι εμβολιασμένα.Με τι τα εμβολιάσατε ρε λεχρίτες με το σάλιο σας αναρχοβρωμιάρηδες; Αφού ο ΙΣΑ σας διαψεύδει ούτε δείγμα εμβόλιο δεν υπάρχει από τον Μάιο

Φωτογραφία για Ερώτηση της Κατερίνας Παπακώστα για τις ελλείψεις εμβολίων κατά της ηπατίτιδας Α
Από Βασίλη Βενιζέλο - Ygeia360.gr

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα για την έλλειψη εμβολίων κατά της Ηπατίτιδας Α, την οποία κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Η Κατερίνα Παπακώστα κάνει ειδική αναφορά σε στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τα οποία το 2015 σε ολόκληρη την Χώρα καταγράφηκαν 62 κρούσματα Ηπατίτιδας Α, ενώ τον Ιούνιο του 2015 πανελλαδικά είχαμε 15 κρούσματα. Ωστόσο, τον Αύγουστο καταγράφηκαν 12 κρούσματα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Νέας Καβάλας, όπου ζουν 2.000 άτομα. Επισημαίνει πως τα όλο συχνότερα κρούσματα μαρτυρούν πως οι υγειονομικές συνθήκες εντός των Κέντρων Φιλοξενίας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες.

Η Βουλευτής αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ, η οποία καταγγέλλει την έλλειψη εμβολίων για την πρόληψη της Ηπατίτιδας Α, πράγμα που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την ζωή των προσφύγων όσο και την δημόσια υγεία. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχθεί ο ΙΣΑ, προφανώς δεν υπήρξε η πρόβλεψη να προμηθευτούμε την απαιτούμενη ποσότητα του εμβολίου, η οποία λόγω των ειδικών συνθηκών έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά την Υπουργό αν επιβεβαιώνει την έλλειψη του εν λόγω εμβολίου για την πρόληψη της Ηπατίτιδας Α και για ποιόν λόγο δεν υπήρξε μέριμνα να διασφαλιστεί η απαιτούμενη ποσότητα, καθώς η αυξημένη ζήτησή του ήταν αναμενόμενη.

Τέλος, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά να ενημερωθεί αν το Υπουργείο Υγείας έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διατεθεί μεγαλύτερη ποσότητα και άλλων εμβολίων στην Χώρα μας, καθώς λόγω της φιλοξενίας μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων, αναμένεται να συνεχιστεί και η αυξημένη ζήτηση, ρωτώντας επιπλέον ποιά εμβόλια είναι αυτά.
medispin