Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τα άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τα άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση
Aπό τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τοκιο και από το Παρίσι μέχρι το Γιοχάνεσμπουργκ, οι ακτιβιστές για τη σωτηρία των απειλούμενων ειδών καλούνται αύριο να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν στο πλαίσιο μιας "παγκόσμιας πορείας".


Η κινητοποίηση αυτή οργανώνεται με την ευκαιρία της έναρξης, στο Γιοχάνεσμπουργκ, μιας συνόδου της Σύμβασης για το διεθνές εμπόριο ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση (Cites). Η σύμβαση αυτή έχει υπογραφεί από 182 χώρες, με στόχο την προστασία των ζώων και των φυτών που απειλούνται από την εμπορική εκμετάλλευσή τους.

Διαδηλώσεις αναμένεται να γίνουν σε 130 πόλεις σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο "Παγκόσμια Πορεία για τους ελέφαντες και τους ρινόκερους".

Το Διεθνές Ταμείο Προστασίας των Ζώων (IFAW) ανέφερε στον ιστότοπό του ότι υιοθετεί τους σκοπούς της Παγκόσμιας Πορείας για τους ελέφαντες τους ρινόκερους και τις τίγρεις που φέτος διευρύνεται για να συμπεριλάβει όλα τα άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της λαθροθηρίας, του παράνομου εμπορίου και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος.

Η σύνοδος του Γιοχάνεσμπουργκ θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και θα εξετάσει 62 προτάσεις που έχουν στόχο να άρουν ή να ενισχύσουν τους εμπορικούς περιορισμούς για 500 είδη ζώων, όπως είναι οι αφρικανικοί ελέφαντες, οι λευκοί ρινόκεροι, τα λιοντάρια και οι καρχαρίες.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, 07:12