Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16

Λεβέντης: «Εχω ανοίξει διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, τα πάμε πολύ καλά...»

Στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και στις εκτιμήσεις ότι
αποτελεί ενδεχόμενο συνεταίρο της κυβέρνησης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Λεβέντης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Απαντώντας στις επικρίσεις ότι ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που παραβρέθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ. Λεβέντης, αφού σημείωσε πως θα πήγαινε και σε ομιλία της κ. Γεννηματά και του κ. Μητσοτάκη αν δεχόταν πρόσκληση, τόνισε: «Αντί να εκτιμηθεί το ότι ζητώ σύνθεση των
πολιτικών δυνάμεων, βγάζουν κάποιοι με αήθη τρόπο το συμπέρασμα ότι έχω σκοπό να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ). Θα απογοητευθούν».
«Έχω ανοίξει έναν διάλογο με τον Τσίπρα για να δω μήπως μπορέσει να καταλάβει ορισμένα πράγματα από αυτά που του λέω, όχι γιατί θέλω να μπω στην κυβέρνηση, αλλά γιατί αυτή τη στιγμή δεν διαφέρει σε τίποτα από τον κ. Σαμαρά, καταστρέφει και τη χώρα και τον εαυτό του» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι το ίδιο θα έκανε όποιος και αν κυβερνούσε.
«Προσπαθώ να συζητώ, τη συζήτηση την ποινικοποιούμε;» ρώτησε και, απορρίπτοντας τα σενάρια περί ενδεχόμενης εισόδου του κόμματός του στην κυβέρνηση, σημείωσε: «Αν μπει η Ένωση Κεντρών σε οποιαδήποτε κυβέρνηση με τον Τσίπρα να μην ψηφίσει ούτε ένας Ένωση Κεντρών».
Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα ... ο Λεβέντης ποτέ», ενώ σε άλλο σημείο της εισαγωγικής του τοποθέτησης διεμήνυσε: «Δεν θα κάνω κυβέρνηση με κανέναν, τους εννιά βουλευτές τους διαθετώ μόνο στην Ελλάδα».
Ο κ. Λεβέντης επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία, λέγοντας ότι ανησυχεί γιατί δεν έρχεται ούτε ένας επενδυτής, ενώ άσκησε έντονη κριτική και για τους φόρους, κάνοντας λόγο για αδιέξοδη πολιτική.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης. Όπως είπε, επέμεινε από την πρώτη μέρα σε οικουμενική κυβέρνηση, διότι διαφορετικά επενδυτής δεν θα έρθει.
Πηγή: The TOC