Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13

Παιδομάζωμα Ισλαμιστών θέλουν να κάνουν την Ελλάδα οι ανεγκέφαλοι της Κομισιόν

Κομισιόν: Οικονομική στήριξη για να μείνουν όλα τα ασυνόδευτα ανήλικα από τα Ισλαμικά κράτη στην Ελλάδα

Τη στήριξη της Ελλάδας ώστε να δημιουργήσει 1.500 θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προανήγγειλε η επίτροπος, αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των φύλων, Βέρα Γιούροβα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Η κα Γιούροβα, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα, μίλησε για την ανάγκη παροχής ευρωπαϊκής βοήθειας προκειμένου να ζήσουν με ασφάλεια τα χιλιάδες προσφυγόπουλα που ζουν στη χώρα μας, ενώ για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα υπάρξει ευρωπαϊκή στήριξη για χρηματοδότηση, αποστολή ανθρώπινου δυναμικού και εμπειρογνωμόνων.
Παράλληλα, η επίτροπος δέχθηκε ότι οι ευρωπαϊκές αποφάσεις για μετεγκατάσταση των προσφύγων, δεν υλοποιούνται, τονίζοντας ότι ο αρμόδιος επίτροπος, Δ. Αβραμόπουλος, κάνει τα δέοντα βήματα, τα οποία περιλαμβάνουν και την κίνηση διαδικασιών επί παραβάσει, με έσχατο μέσο την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Να σημειωθεί ότι η επίτροπος συζήτησε το θέμα των προσφύγων και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο.
Η κ. Γιούροβα προωθεί επίσης, με βάση την πρόβλεψη της Λισαβόνας, πρόταση για την υιοθέτηση ενός προ-πτωχευτικού καθεστώτος, το οποίο θα ενεργοποιεί σχετικές διαδικασίες για τις επιχειρήσεις εγκαίρως, ώστε να καταφέρνουν να επιβιώνουν πριν πτωχεύσουν.
Για τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών του Νότου πριν τρεις μέρες στην Αθήνα, είπε ότι έγινε σε πνεύμα ενότητας για το μέλλον της Ευρώπης και αυτές οι απόψεις θα ακουστούν στην άτυπη σύνοδο των 27, την Παρασκευή στη Μπρατισλάβα.