Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25

Τα ανθρώπινα cyborg είναι γεγονός και κυκλοφορούν ανάμεσά μας 50.000 άνθρωποι έχουν ήδη κάποιο μικροτσίπ στο σώμα τους.

Τα ανθρώπινα cyborg είναι γεγονός και κυκλοφορούν ανάμεσά μας - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ


Την πρώτη φορά που είδαμε το Matrix και τις τρύπες στα ανθρώπινα σώματα για το uploading, μας έπιασε ανατριχίλα. Κυκλοφορούμε καθημερινά με δέκα εξαρτήματα στα χέρια, αλλά μας φαίνεται αδιανόητη η σκέψη ότι μία μέρα, κάποια από αυτά, θα μπορούν να αποτελούν κομμάτι μας.
Δεν ξέρουμε αν το σενάριο του Matrix γίνει ποτέ πραγματικότητα, αλλά τα εμφυτεύματα μικροτσίπ συμβαίνουν ήδη. Και δεν φαίνεται και τόσο απίστευτο στην πλειοψηφία του κοσμάκη. Ένα εξάρτημα δηλαδή το οποίο θα είναι μόνιμα εμφυτευμένο -έτσι ώστε να μην κινδυνεύεις να το χάσεις- και να μπορείς να κάνεις με αυτό χίλια δύο πράγματα. Από το να απαντάς σε κλήσεις μέχρι να πληρώνεις λογαριασμούς.
Ένα εξάρτημα σαν και αυτό, ονομάζεται RFID και αναμένεται να μένει στο σώμα σου για πάντα.
Ίσως στο μέλλον, να το έχεις από την πρώτη στιγμή που θα έρχεσαι στον κόσμο. Και σύμφωνα με την Wall Street Journal υπάρχουν ήδη 30.000-50.000 άνθρωποι, που έχουν στο σώμα τους παρόμοια τσιπάκια. Κάπου εδώ ωστόσο, αναλογίζεσαι και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει κάτι τέτοιο. Το πόσο εύκολα μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς για να κλέψει προσωπικά στοιχεία μέσω hacking ή να σου αχρηστεύσει με κάποιον τρόπο το μικροτσίπ εξαφανίζοντας όλο το ιστορικό σου.
Τα cyber εγκλήματα δεν είναι τόσο μακριά. Και θα περάσουν σε άλλο επίπεδο.

 http://gr.askmen.com