Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble ενέκρινε μία ένεση ρευστότητας ύψους 1 δισ. ευρώ στην υπερχρεωμένη κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn και πρόσθετες επενδύσεις στο δίκτυό της, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της χώρας. 
Η κυβέρνηση θα χορηγήσει το 1 δισ. ευρώ φέτος ή την επόμενη χρονιά για να στηρίξει τα κεφάλαια της Deutsche Bahn. Στην προσεχή τετραετίας, το κράτος θα μπορούσε να επενδύσει επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ στο σιδηροδρομικό δίκτυο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών.
Όπως αναφέρει το Reuters, τα χρέη της Deutsche Bahn ανέρχονται περίπου στα 20 δισ. ευρώ.
Τον Ιούλιο η Standard & Poor's έκοψε κατά μία βαθμίδα την αξιολόγησης της εταιρείας στο "ΑΑ-" από το "ΑΑ", εξαιτίας της αδύναμης λειτουργικής απόδοσης και της αβεβαιότητας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τα έσοδα από τη μερική ιδιωτικοποίηση δύο μονάδων της.
Η κεφαλαιακή ένεση έχει ως στόχο την αποφυγή περαιτέρω υποβαθμίσεων οι οποίες θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πληρωμές τόκων για την Deutsche Bahn.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον Schaeuble, η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία θα μειώσει τις πληρωμές μερισμάτων στην κυβέρνηση, οι οποίες τα τελευταία χρόνια επέστρεφαν στην εταιρεία με τη μορφή επενδύσεων στο σιδηροδρομικό της δίκτυο και το Βερολίνο θα καλύψει το έλλειμμα. Αυτό ισοδυναμεί με επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ σε κρατικές επενδύσεις σε διάστημα τεσσάρων ετών.