Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20

Συμφωνία ΕΤΕπ-Eurobank για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

eurobank
Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

Πρόσφατα η Eurobank και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψαν μία συμφωνία για την παροχή 40 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη στήριξη σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης που έχουν την έδρα τους ή δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αυτή, που είναι μέρος του προγράμματος «Grouped Loans for SMEs», επιτρέπει στην Eurobank να αξιοποιήσει ένα χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ για τη στήριξη σχεδίων που θα εφαρμοστούν από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης μέσω επενδυτικών δανείων και παροχής ρευστότητας με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης.
«Η συμφωνία ΕΤΕπ-Eurobank ενσωματώνει τα ανταγωνιστικά επιτόκια του προγράμματος της ΕΤΕπ «Jobs for Youth» για τις επιχειρήσεις που θα προωθήσουν την απασχόληση των νέων. Έρχεται στην κατάλληλη στιγμή ώστε να συμβάλλουν οι δύο τράπεζες εμπράκτως και καθοριστικά στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη στήριξη της απασχόλησης των νέων. Η συμφωνία αυτή, είναι μέρος της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη» τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων επιμένει στη δέσμευσή της να στηρίζει την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και να επενδύει στους νέους ανθρώπους. Είναι και τα δύο ανάμεσα στους βασικούς στόχους της παρουσίας μας στην Ελλάδα. Η Eurobank είναι βασικός συνεργάτης της ΕΤΕπ στην χώρα. Οι κοινές μας προσπάθειες θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες νέες θέσεις εργασίας, ειδικά για τους νέους ανθρώπους που έχουν τα προσόντα να εκπροσωπήσουν το μέλλον της χώρας» δήλωσε ο Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδιος για τις δανειοδοτήσεις στην Ελλάδα.
«Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Eurobank για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων και κατ΄ επέκταση της προσπάθειας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα αυτό καθίσταται εξόχως σημαντικό για εμάς, ακριβώς επειδή στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας.
Η ΕΤΕπ ξεκίνησε το πρόγραμμα «Jobs for Youth», το πρώτο πρόγραμμα της Τράπεζας ειδικά αφιερωμένο στην στήριξη της απασχόλησης των νέων, το 2013. Λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τις πολιτικές για την απασχόληση των νέων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την επαγγελματική κατάρτιση, την κινητικότητα σπουδαστών και εκπαιδευόμενων και στοχεύει στην αντιμετώπιση της έλλειψης θέσεων εργασίας σε μικρότερες επιχειρήσεις.
Η νέα πιστωτική γραμμή που συμφωνήθηκε με τη Eurobank, είναι η τρίτη συνεργασία της ΕΤΕπ με ελληνική τράπεζα σε διάστημα δύο μηνών. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Jobs for Youth», η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί προγράμματα δανεισμών μέσω τραπεζών σε χώρες που οι συνθήκες στην αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολες για τις νέες και τους νέους.
Η Eurobank θα αξιοποιήσει το νέο πρόγραμμα των 40 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ για το δανεισμό επιχειρήσεων στη βιομηχανία, τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών, μέσα στους ερχόμενους μήνες. Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα δανειοδοτηθούν με πιο ανταγωνιστικά επιτόκια ώστε να μπορέσουν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, η Eurobank συνεχίζει την εταιρική ευθύνη και τις πράξεις για την ενίσχυση της κοινωνίας και γενικά προσπαθεί να καλύψει διάφορες ανάγκες που βλέπει πως υπάρχουν στην αγορά. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι και η παραπάνω συνεργασία της με την ΕΤΕπ που στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται περισσότερο λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας.

 .rizopoulospost.com