Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23

Εκτυπωτές Hewlett Packard δεν αναγνωρίζουν τα μη αυθεντικά δοχεία μελάνης


Εκτυπωτές Hewlett Packard δεν αναγνωρίζουν τα μη αυθεντικά δοχεία μελάνης

Παράπονα από χιλιάδες ιδιοκτήτες

Μεγάλος αριθμός εκτυπωτών Hewlett Packard σταμάτησαν από τις 13 Σεπτεμβρίου να αναγνωρίζουν τα μη αυθεντικά δοχεία μελάνης, σύμφωνα με τα παράπονα που εξέφρασαν χιλιάδες ιδιοκτήτες.
Η HP αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι κατά την τελευταία ενημέρωση του υλικολογισμικού, οι ρυθμίσεις άλλαξαν ώστε οι εκτυπωτές της εταιρείας να επικοινωνούν μόνο με τα αυθεντικά δοχεία
μελάνης, τα οποία φέρουν επάνω τους ένα ειδικό τσιπάκι. Αναφέρεται επίσης ότι ορισμένες συσκευές είχαν ήδη ενσωματωμένη αυτή τη λειτουργικότητα.
Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC αναφέρει σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο αναφορές της γερμανικής εταιρείας παραγωγής μελανιών 123inkt, ότι δεν είχε εκδοθεί καμία νέα firmware ενημέρωση από τον Μάρτιο του 2016, γεγονός που πιθανόν υποδηλώνει ότι η αλλαγή ήταν ήδη προγραμματισμένη να γίνει αυτόν τον μήνα.
Από την πλευρά της, η HP ανέφερε ότι τέτοιου είδους ενημερώσεις γίνονται «κατά διαστήματα», ωστόσο δεν παρείχε κανένα σχόλιο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που διατέθηκε η τελευταία ενημέρωση.
«Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να προστατεύονται οι καινοτομίες της HP και η πνευματική ιδιοκτησία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Η κίνηση αυτή της Hewlett Packard φαίνεται ότι προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε πολλούς καταναλωτές, αφού τα αυθεντικά μελάνια της εταιρείας είναι αρκετά πιο ακριβά από τα άλλα.