Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30

«Ξύρισαν» τον αρχιμανδρίτη των σκανδάλων μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc


Από την ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων ψηφίστηκε η έκπτωση της αμαρτωλής διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών και του υπόδικου αρχιμανδρίτη Μπούμπα. Το Hot Doc και το koutipandoras.gr με δεκάδες δημοσιεύματα βοήθησαν στο να αποκαλυφτεί το πολυετές όργιο κακοδιαχείρισης στο ευαγές Ίδρυμα.
Του Νίκου Σπυρόπουλου
Έπρεπε να περάσουν χρόνια μετά την πρώτη αποκάλυψη από το Hot Doc του τεράστιου σκανδάλου της πολυετούς κακοδιαχείρισης του Γηροκομείου με πρωταγωνιστή, τον «αιώνιο» πρόεδρό του, Προκόπιο Μπούμπα και φυσικά το φίλα
προσκείμενο κύκλο του, μέχρι να αποφασιστεί η έκπτωση του αρχιμανδρίτη από τη διοίκηση.
Βέβαια, το γεγονός ότι η πρόταση καθαίρεσης Μπούμπα δεν ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα και αποδεικτικά στοιχεία για το πάρτι κακοδιαχείρισης σε συνδυασμό με τα εκκρεμή ζητήματα του αρχιμανδρίτη με τη Δικαιοσύνη, μόνο προβληματισμό προκαλεί.
Μετά την αποκάλυψη του οργίου κακοδιαχείρισης από το Hot Doc ακολούθησαν δεκάδες δημοσιεύματα τόσο του περιοδικού όσο και του koutipandoras.gr, τα οποία αποκάλυψαν το εύρος και την αυξανόμενη χρόνο με το χρόνο καταστροφή του Γηροκομείου από του Μπούμπα στις πλάτες ηλικιωμένων και εργαζομένων.
Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, το koutipandoras.gr σε ρεπορτάζ του, έγραψε για την απόφαση του δήμου Αθηναίων να κηρύξει έκπτωτη τη διοίκηση του Γηροκομείου. Τελικώς, το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο άλλωστε, και ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της Διοίκησης και του διορισμού νέας διοικούσας επιτροπής.
«Η απόφαση του δήμου Αθηναίων για έκπτωση της διοίκησης, εδράζεται στην άρνηση της διοίκηση του Γηροκομείου, υπό τον αρχιμανδρίτη κ. Προκόπιο Μπούμπα, να συμμορφωθεί στο νόμο, αρνούμενη με κάθε τρόπο, ακόμα και με φυσική παρεμπόδιση, κάθε έλεγχο και εποπτεία», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμος Αθηναίων.
Ο δήμος προσθέτει: «Από το 2013, η δημοτική αρχή της Αθήνας ξεκίνησε την προσπάθεια, ασκώντας την από το κράτος ανατεθειμένη εποπτεία του ως ιδρύματος, να επαναφέρει σε τάξη τη διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών και να επιβάλει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια προς όφελος των τροφίμων, των εργαζομένων και των πολιτών που με την φιλανθρωπική τους δράση στηρίζουν το Γηροκομείο. Δύο τοποθετήσεις Επιτρόπου από τον δήμο Αθηναίων απέβησαν άκαρπες, αφού η διοίκηση του Γηροκομείου δεν τους επέτρεψε να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
Σήμερα, το άλλοτε υγιές και οικονομικά εύρωστο ίδρυμα έχει περιέλθει σε κατάσταση αποσύνθεσης και σε δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ ταυτοχρόνως η ποιότητα των υπηρεσιών του φθίνει διαρκώς και παρουσιάζει πλέον εικόνα εγκατάλειψης, με συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των υπερήλικων τροφίμων του και με τους εργαζόμενούς του απλήρωτους επί μήνες».

Τι θα αλλάξει στο Γηροκομείο

Όπως έγραψε το koutipandoras.gr και επιβεβαιώνεται με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, στόχος της καθαίρεσης Μπούμπα είναι αφενός ο δήμος Αθηναίων να ελέγξει επιτέλους όλο το φάσμα των οικονομικών του ιδρύματος καθώς μέχρι πρότινος ο Μπούμπας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο δεν έδωσε ποτέ τέτοιου είδους στοιχεία ούτε στο δήμο ούτε στη διορισμένη από απ’ αυτόν Επίτροπο και αφετέρου να προκηρυχθούν και να διεξαχθούν νέες εκλογές από τις οποίες το εκλεγμένο Δ.Σ να μην ακολουθήσει το δρόμο του υπόδικου αρχιμανδρίτη.
Πρέπει να επισημάνουμε πως ο Μπούμπας, όλα αυτά τα χρόνια της «αμαρτωλής» του «αυτοκρατορίας» στο Γηροκομείο έχει δημιουργήσει ένα πολύ ανθεκτικό πυρήνα φίλα προσκείμενων σε αυτόν και τις ενέργειές του κύκλο, ενώ την ίδια στιγμή επί αρκετά έτη αποφεύγει να εξετάσει και δη να εγγράψει νέα μέλη. Γιατί; Προφανώς γιατί με την εγγραφή νέων μελών, εάν και εφόσον αυτά πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και τα κριτήρια (σ.σ όπως γράφαμε εκκρεμούν περίπου 180 αιτήσεις νέων μελών), θα δημιουργούταν ρωγμές στον κύκλο του και πιθανώς να κινδύνευε ακόμα και η εκλογή του στο προεδρείο της ΕΕΑ.
Αυτό λοιπόν πρόκειται να αλλάξει με το διορισμό της προσωρινής διοίκησης στο Γηροκομείο από το δήμο Αθηναίων. Το τι ακριβώς όμως μέλλει γενέσθαι για Γηροκομείο, τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους, θα το μάθουμε εν καιρώ.http://www.koutipandoras.gr