Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24

Melira: Το μέλι από την Εύβοια που «σαρώνει» σε διεθνείς διαγωνισμούς

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

Να μάθει τους ξένους να τρώνε καλό ελληνικό μέλι έχει βάλει ως στόχο η εταιρεία Melira από την Εύβοια και από ότι φαίνεται το έχει καταφέρει. Η οικογένεια Αλεξίου, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή μελιού από το 1935 ισχυροποιεί την παρουσία της τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές λανσάροντας προϊόντα μελιού στην gourmet εκδοχή τους.

Πρόσφατα η Melira κατέκτησε 5 χρυσά αστέρια  στο διαγωνισμό «International Taste Quality Institute», έναν θεσμό των Βρυξελλών στον οποίο έδωσαν το παρόν 180 chefs από όλο τον κόσμο.
Τις εντυπώσεις κέρδισε το μέλι MELIRA με κανέλλα και βασιλικό πολτό, αποσπώντας τρία χρυσά αστέρια “Superior Taste Award”, από βραβευμένους με αστέρια Michelen, σεφ και σομελιέ.
Πρόκειται για μία υπερτροφή που συνδυάζει τρία ευεργετικά συστατικά: ελληνικό μέλι δάσους, κανέλλα Κεϋλάνης και βασιλικό πολτό.
Παράλληλα, στην οικογένεια Αλεξίου απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου προμηθευτή αγροτικών προϊόντων στα σελφ σερβις excellence awards 2016, για το οποίο ψήφισαν οι αλυσίδες σουπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Η επιχείρηση έχει πλέον περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς η οποία αποφάσισε να επενδύσει μέσα στην κρίση και να ανοίξει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και εκτός συνόρων. Τα προϊόντα της Melira «ταξιδεύουν» ήδη σε Γαλλία, Νορβηγία, Γερμανία, Αμερική, Ιταλία και Βέλγιο, ενώ στο εγγύς μέλλον αναμένεται να ανοίξουν και άλλες αγορές, καθώς έντονο  «φλερτ» υπάρχει με  αντιπροσώπους σε Κίνα, Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία.
Επιπρόσθετα, μέσα στον Σεπτέμβρη αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση των προϊόντων στα Hall Foods για την είσοδό τους στα 400 καταστήματα που διατηρεί η αλυσίδα στην αμερικανική αγορά.
Μεγάλο «στοίχημα» αποτελεί για την οικογένεια Αλεξιάδη και η είσοδος στην αγορά των καλλυντικών. Βάσει του business plan που έχει καταρτιστεί, η εταιρεία θα λανσάρει στην ελληνική αγορά τα φυτικά καλλυντικά και προϊόντα με βάση το μέλι - που φέρουν φαρμακευτικές ιδιότητες - σε 1.000 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα. Μια ολοκληρωμένη σειρά καλλυντικών με σέρουμ και αντιρυτιδικές κρέμες έρχεται να ενθουσιάσει τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο κοινό, ενώ στα σκαριά είναι η δημιουργία καινούριων κωδικών στην κατηγορία των super foods.
Σημειώνεται πως το καταναλωτικό κοινό, αλλά και επαγγελματίες από τον κλάδο της εστίασης, της ξενοδοχείας και των σούπερ μάρκετ, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα προϊόντα Melira στην έκθεση « SUPER MARKET - MINI MARKET & Περίπτερο 2016 που θα λάβει χώρα από τις 30 έως τις 3 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO.ΕΘΝΟΣ