Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16

"To Mαξίμου θρηνούσε το ΟΧΙ"



«Φωτιά» βάζει στο πολιτικό σκηνικό η συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών στο αυστραλιανό ABC, μέσω της οποίας επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τη σύναψη της επώδυνης συμφωνίας, κάνοντας λόγο για «πολιτική ταπείνωσης».


Ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι ο «πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η συμφωνία που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες είναι μία νέα συνθήκη των Βερσαλλιών, που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη. Γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος αν το κάνει και είναι καταδικασμένος αν δεν το κάνει».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει λόγο για πραξικόπημα, τονίζοντας ότι στο πραξικόπημα του ΄67 χρησιμοποιήθηκαν τα τανκς, ωστόσο αυτή τη φορά ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τράπεζες για να καταλάβουν την εξουσία και να πάρουν τη δημόσια περιουσία.

Ο πρώην υπουργός επιτίθεται στους πιστωτές και υποστηρίζει ότι θα κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω ό,τι έχει πει όλα αυτόν τον καιρό.



Τέλος, περιέγραψε ένα κλίμα ηττοπάθειας που επικράτησε στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος όταν ο κόσμος πανηγύριζε στους δρόμους για το "όχι".

«Μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενθουσιασμένος για τη σαρωτική νίκη του "OXI", αλλά αμέσως ένιωσα μία αίσθηση παραίτησης, μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ήμουν αντιμέτωπος με αέρα ήττας, μία εικόνα εντελώς αντίθετη με τη χαρά του κόσμου», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.





Όπως φαίνεται, μετά τη συγκεκριμένη συνέντευξη, αλλά και ενός φαρμακερού tweet, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκινά πόλεμο προς όλες τις κατευθύνσεις...





http://www.zougla.gr