Τρίτη, Οκτωβρίου 18

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ: Όποιο μωρό θα γεννιέται από 1η Ιανουαρίου 2017 στη Σκωτιά θα παίρνει επίδομα το «πακέτο του μωρού»!

σκωτια
Ιδιαίτερα τυχερά θα είναι τα μωρά που θα γεννηθούν στη Σκωτία από το νέο έτος καθώς όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας, με το που θα έρχονται στη ζωή θα παίρνουν και μια μικρή…
προίκα.
Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon δήλωσε πως από 1η Ιανουαρίου του 2017 η κυβέρνηση θα δίνει στις νέες μητέρες δώρο το λεγόμενο «πακέτο του μωρού».
Πρόκειται για ένα πακέτο που θα δίνεται σε όλες τις μητέρες δωρεάν και το οποίο θα περιλαμβάνει αντικείμενα πρώτης ανάγκης για το νέο μέλος της οικογένειας.
«Πρόκειται για ένα σύμβολο πίστης, για έναν ισότιμο ανταγωνισμό» δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας.
Τα πακέτα περιλαμβάνουν ρούχα για τα μωρά, πάνες ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε και να κοιμούνται μέσα σε αυτά τα μωρά.
Η Φινλανδία μοιράζει ήδη τέτοια πακέτα στις μέλλουσες μητέρες τα οποία περιλαμβάνουν 80 χρήσιμα αντικείμενα για τα μωρά, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να μειωθεί η παιδική θνησιμότητα, πείθοντας παράλληλα τους Φινλανδούς να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας ανέφερε ότι οι νέες  μητέρες που ζουν σε πιλοτικές περιοχές θα αρχίσουν να προμηθεύονται τα κουτιά τον Ιανουάριο και ότι το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται πλήρως το καλοκαίρι.
«Υποσχεθήκαμε ένα πακέτο για τα μωρά  με όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται. Είναι μια πολιτική που δανειστήκαμε από τη Φινλανδία, όπου συνέβαλε στα χαμηλότερα ποσοστά της παιδικής θνησιμότητας παγκοσμίως» δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας.
«Τα πρώτα πακέτα θα πρέπει να παραδοθούν σε νεογνά που γεννήθηκαν σε πιλοτικές περιοχές την Πρωτοχρονιά» πρόσθεσε η Nicola Sturgeon.
 .makeleio.gr