Σάββατο, Οκτωβρίου 8

Α. Τσίπρας: Σε άτομα με ειδικές ανάγκες το 15% των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ

Greek Prime Minister Alexis Tsipras visits the Holocaust Memorial in Berlin March 24, 2015. REUTERS/Hannibal Hanschke
REUTERS/Hannibal Hanschke
Με… αίσθημα χαράς, ικανοποίησης και ανακούφισης δέχτηκαν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οι Παραολυμπιονίκες του Ρίο στην τιμητική εκδήλωση που έγινε στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως στους διορισμούς του ΑΣΕΠ το 15% των θέσεων θα καλύπτεται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, δίνοντας έτσι λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι αθλητές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι άνεργοι. «Η ελληνική κοινωνία οφείλει να είναι δίπλα σας. Με νόμο που θα έρθει στο προσεχές διάστημα, το 15% των
θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία. Ως μια απόδειξη ότι δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας» τόνισε ο πρωθυπουργός και τα λόγια του έγιναν δεκτά με ζεστό χειροκρότημα.
«Να καλωσορίσω στο Εθνικό Κοινοβούλιο τους Παραολυμπιονίκες και τους αθλητές που μας έκαναν υπερήφανους και να σας ευχαριστήσω. Πριν φύγετε για το Ρίο, σας είχα ευχηθεί λέγοντας ότι σε τέτοιες στιγμές συνήθως λέμε στερεοτυπικές φράσεις. Δεν αρκούν, όμως, τα λόγια για να αποτυπώσουν τη μεγάλη σημασία γι’ αυτό που κάνετε. Ούτε το δέος που μπορεί να νιώσει κάποιος αν βάλει τον εαυτό του στη δική σας θέση. Αν θα έβρισκε τη δύναμη που έχετε εσείς, αν θα μπορούσε να ξεπεράσει τα προβλήματα σας. Η ζωή πάντα υπάρχει, όταν οι άνθρωποι ονειρεύονται. Όταν σταματάει να ονειρεύεται και να προσπαθεί, σταματάει η ζωή. Εσείς δίνετε μαθήματα σε όλους μας. Μαθήματα αγώνων, πίστης και μαθήματα ελευθερίας» τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Φέρατε στη χώρα μας 13 μετάλλια, καταρρίψατε παγκόσμια, ευρωπαϊκά και ατομικά ρεκόρ. Όλοι μαζί όμως καταρρίψατε σύνορα. Το σύνορο ανάμεσα στον φόβο και τον θρίαμβο, την προκατάληψη και την αναγνώριση. Διάβασα τις δηλώσεις του Παύλου Μάμαλου. Πως αντιμετώπισε ως παιδί το σχολείο. Μια συμπεριφορά προσβλητική προς όλους, κυρίως προς εμάς που έχουμε θέσης ευθύνης. Γιατί δεν δουλέψαμε, προκειμένου να λύσουμε αυτά τα προβλήματα που έχουν την ξενόφερτη λέξη “bullying”. Θέλω να ευχαριστήσω τον Παύλο, γιατί μας τάραξε με αυτά που είπε και μας έδειξε ότι έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε. Τα λόγια αυτά που ακούτε δεν είναι λόγια συμπόνοιας, είναι λόγια θαυμασμού, γιατί είστε αθλητές και σας επιβραβεύουμε για τις επιδόσεις. Συγκινούμαστε από τη χαρά που βλέπουμε στα πρόσωπά σας. Μας δίνετε δύναμη και μας κάνετε να αισθανόμαστε ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να δώσει αποτέλεσμα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ