ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ! Κάθε πέρυσι και καλύτερα - Επιπλέον φόροι 1,55 δισ. στις πλάτες μας το 2017

frolhΒαρύτερος κατά 1,55 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους είναι ο προϋπολογισμός του 2017, που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, σύμφωνα με την "Καθημερινή".
Οι πρώτες επιβαρύνσεις πάντως, όπως σημειώνει το skai.gr, για τα νοικοκυριά ξεκινούν νωρίτερα, καθώς η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ισχύει από τις 15
Οκτωβρίου και του αντιστοίχου φόρου για το πετρέλαιο των αγροτών από σήμερα, 1η Οκτωβρίου. Λογιστικά, οι εν λόγω αυξήσεις υπολογίζονται ως έσοδα του 2017.
Αυξημένα έσοδα αναμένονται επίσης από τον ανασχεδιασμό των τελών κυκλοφορίας, την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη βενζίνη, στα τσιγάρα και στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου.
Από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% υπολογίζεται πως το 2017 θα εισπραχθούν 360 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.
Επίσης, από αναπροσαρμογές των συντελεστών φορολογίας στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εισπράξει επιπλέον 360 εκατ. ευρώ.
Η επίτευξη της αύξησης των φόρων κατά 1,55 δισ. και των εισφορών κατά 135 εκ. ευρώ αποτελεί βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 2% που θέτει η κυβέρνηση.