Τρίτη, Οκτωβρίου 4

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 4-10-2016

_
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου τοπικά θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν πρόσκαιρες βροχές ή όμβρους στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και το βράδυ τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στα Δωδεκάνησα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι τις απογευματινές ώρες σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι ενισχυόμενοι το βράδυ στο Σαρωνικό σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς 6 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.