Κυριακή, Οκτωβρίου 2

8 πράγματα της καθημερινότητάς σου που δεν έχεις ιδέα σε τι χρησιμεύουν

Γιατί το καπάκι του στυλό έχει τρύπα και σε τι χρησιμεύει αυτή η μαύρη κουκίδα δίπλα από τον φακό του iphone σου;



Τα βλέπεις κάθε μέρα, τα ακουμπάς, αλλά σε πάμε στοίχημα ότι αγνοείς το γιατί υπάρχουν. Κι όμως, έχουν έρθει σ' αυτόν τον κόσμο για κάποιο λόγο. Αυτά είναι τα μικρά "ανεξήγητα" φαινόμενα της καθημερινότητάς σου που ακόμα και αν σαν γνώση σου φαίνονται αδιάφορα, είναι τρικ που θα σου δώσουν μία ακόμα ευκαιρία να το παίξεις εξυπνάκιας στις παρέες σου. Χιχι.

1. Η τρύπα στο καπάκι του στυλό


  Όπως εξηγεί η Bic στην ιστοσελίδα της η τρύπα έχει σχεδιαστεί σκόπιμα προκειμένου να επιτρέπει, σε ενδεχόμενο κατάποσης του καπακιού, την είσοδο οξυγόνου στον οργανισμό, έτσι ώστε να μη φράξουν οι αεραγωγοί, μέχρι να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Τι εννοείς ποιος καταπίνει καπάκια; Σύμφωνα με τον Independent κάθε χρόνο περίπου 100 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στις ΗΠΑ από την κατάποση καπακιών στυλό.

2. Το έξτρα ύφασμα με το κουμπάκι που βρίσκεις στην τσέπη του καινούριου ρούχου


  Όχι δεν είναι μπάλωμα. Αυτό το μικρό κομμάτι υπάρχει ώστε να τεστάρεις το ύφασμα στο πλυντήριο και στα απορρυπαντικό πριν πλύνεις το ρούχο.

3. Η μικρή τσέπη του τζιν


  Όχι, δεν είναι για τα κέρματα. Τουλάχιστον δεν ήταν αυτός ο αρχικός σκοπός της. Η τσεπούλα είναι μία προσθήκη του ίδιου του Levi Strauss στο πρώτο τζην παντελόνι που έφτιαξε και προοριζόταν ως θέση για τα ρολόγια τσέπης των αντρών κατά των 19ο αιώνα.

4. Και αυτά τα τρουκς γύρω γύρω


  Επίσης έμπνευση του κυρίου Strauss, ο οποίος έψαχνε έναν τρόπο που θα διασφάλιζε πως δεν θα ξηλώνονταν οι τσέπες των χρυσοθήρων και των ανθρακωρύχων. Τα τζην παντελόνια ήταν η φόρμα εργασίας τους.

5. Οι δύο τρύπες στα Converse All Star


  Για να παίρνει αέρα το ποδαράκι πρωτίστως, αλλά όχι μόνο γι' αυτό. Υπάρχει μία ακόμα εξήγηση σύμφωνα με την οποία τα All Star προορίζονταν για μπασκετικά παπούτσια (!), οπότε περνώντας τα κορδόνια μέσα από τις τρυπούλες αυτές το πόδι θα ήταν πιο σταθερό.

6. Η τρύπα στην κουτάλα για τα μακαρόνια

 

Ναι μεν βοηθάει στο να φεύγει το πολύ νερό από τα ζυμαρικά, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στις περισσότερες κουτάλες η τρύπα χρησιμεύει ως δοσομετρητής, αφού χωράει μία μεσαία μερίδα σπαγγέτι.

7. Aυτή η προεξοχή στα πλήκτρα "F" και "J" του keyboard


  Δεν την είχες παρατηρήσει ποτέ ε; Η παυλίτσες αυτές σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους χρήστες να εντοπίζουν τα σωστά πλήκτρα δίχως να κοιτάζουν το πληκτρολόγιο. Εφευρέθηκαν από την June E. Botich, ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα και η ακρίβεια ενός χρήστη όταν πληκτρολογεί. Και το "τυφλό σύστημα" έχει τα μυστικά του.

8. Η μαύρη κουκίδα δίπλα στην κάμερα του iPhone

 

Είναι το μικρόφωνο για όποτε χρησιμοποιείς την πίσω κάμερα.
 .ladylike.gr