Δευτέρα, Οκτωβρίου 10

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ 84 χώρες

Στο κυνήγι του «μαύρου χρήματος» η παγκόσμια εφορία - Online διασύνδεση με 84 χώρες

Στο κυνήγι του «μαύρου χρήματος» η εφορία - Online διασύνδεση με 84 χώρες

Οι ελληνικές φορολογικές αρχές εντάσσονται στο Σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών

Στο Σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών εντάσσονται οι ελληνικές φορολογικές αρχές, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με τις αντίστοιχες φορολογικές αρχές 84 χωρών.


Όπως αναφέρει το «Έθνος», στόχος είναι να αποκαλυφθεί το «μαύρο χρήμα» το οποίο κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους ή αποτελεί προϊόν φορολογικής κλοπής.

Το Σύστημα θα ενεργοποιηθεί σταδιακά κατά τη διετία 2017 - 2018 και μέσω αυτής της πλατφόρμας θα «πέσουν τα σύνορα» του τραπεζικού απορρήτου 84 χωρών, οι οποίες έχουν υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία με τον ΟΟΣΑ.

Μέσω αυτής της συνεργασίας θα αρχίσει να κλείνει ο ελεγκτικός κλοιός για όσους Έλληνες έχουν μεταφέρει, σαφώς παράνομα, κεφάλαια σε φορολογικούς παραδείσους όπως Ανδόρα, Νήσοι Κέιμαν, Λιχτενστάιν αλλά και Λουξεμβούργο.

Σημειώνεται ότι έχει, ήδη, ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων για τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων τα οποία βρίσκονταν το 2016 σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή έχουν τοποθετηθεί σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κλπ σε 54 χώρες του κόσμου.

  Newmoney