Δευτέρα, Οκτωβρίου 10

ΣΑBΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ, 5 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΕΚ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ DEUTSCHE TELECOM.

1-8

Στην συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή και την διαφθορά, αν η Ν.Δ. δεν είχε αρχηγό τον Μητσοτάκη, που είναι χειροπόδαρα δεμένος και ούτε τις λέξεις Deutsche Telecom δεν μπορεί να προφέρει, οποιοσδήποτε άλλος αρχηγός της Ν.Δ. θα τον είχε ξεσκίσει τον Τσίπρα τον «αδιάφθορο».
Δημοσιεύτηκε το Σάββατο το απόγευμα, στις 17.42 στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, το ΦΕΚ 3236/Β/8-10-2016 με την απόφαση  258 της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων με θέμα: «Τροποποίηση της από 14.5.2008 Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom A.G.»

Την απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γεώργιος Σταθάκης, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιος Κατρούγκαλος, Οικονομικών(Αναπληρωτής) Τρύφωνας Αλεξιάδης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σκουρλέτης και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.
Με την παραπάνω απόφαση τροποποιούνται οι  διατάξεις του Ν.3676/2008 (Α’ 139) περί Κύρωσης της από 14.5.2008 Σύμβασης Πώλησης Μετοχών και Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου (υπογράφων Γεώργιος Αλογοσκούφης) και της Deutsche Telecom A.G., λόγω της ανάγκης αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ (Asset Development Plan) σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία.
Μετά από την  7-10-2016 εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ο οποίος νόμιμα αναπληρώνει τον Υπουργό Οικονομικών, αποφασίζεται:
  1. Την αποδοχή και έγκριση του συνημμένου σχεδίου τροποποίησης της Συμφωνίας Μετόχων (Shareholders Agreement) μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom A.G.
  2. Την παροχή εξουσιοδότησης στον Υπουργό Οικονομικών να υπογράψει ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου την εν λόγω τροποποιητική Σύμβαση.
Όλα τα παραπάνω είναι όσα θα μπορούσε να έχει μία ανακοίνωση του ΑΠΕ. Τι έγινε όμως πραγματικά;
  • Αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, η μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου στη συνέχεια να πουληθεί.
  • Σήμερα το ελληνικό δημόσιο ελέγχει άμεσα το 6% του ΟΤΕ και παράλληλα εκπροσωπεί το ΙΚΑ που κατέχει το 4%. Μέσα από αυτό το υβριδικό σχήμα που του διασφαλίζει τον έλεγχο του 10% του μετοχικού κεφαλαίου, το Δημόσιο διορίζει σήμερα πέντε μέλη στο Δ.Σ της εταιρείας, διατηρεί δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις, ενώ έχει επίσης δικαίωμα πρώτης άρνησης εφόσον η Deutsche Telecom θελήσει να πουλήσει εκείνη μερίδιο του ΟΤΕ σε άλλον επενδυτή.
  • Με την μεταβίβαση του 5% η άμεση συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου θα περιοριστεί στο 1%. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι πως η Deutsche Telecom η οποία κατέχει το 40% των μετοχών και διορίζει τα υπόλοιπα έξι μέλη, επιδιώκει αλλαγή της συμφωνίας υπέρ των συμφερόντων της, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διατήρηση του δικαιώματος πρώτης άρνησης και μετά την μεταβίβαση του 5% στο ΤΑΙΠΕΔ.
  • Η διοίκηση του ΟΤΕ στις 28 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την πρόσκληση για έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 19 Οκτωβρίου με δύο θέματα: Παροχή ειδικής άδειας της Γενικής Συνέλευσης για τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών από την Deutsche Telekom προς τον ΟΤΕ και από τον ΟΤΕ προς τη γερμανική εταιρεία.
  • Την Παρασκευή το μεσημέρι, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερναδάκη με θέμα:
«Έγκριση λειτουργίας Εθνικού Τυπογραφείου και έκδοσης Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.»
Στο κείμενο της έγκρισης αναφέρεται πως:
«Εγκρίνουμε τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου και την έκδοση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, λόγω της δημοσίευσης του νόμου «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» και ειδικότερων κανονιστικών αποφάσεων»
Πράγματι δημοσιεύτηκε το Σάββατο σε ΦΕΚ ο Νόμος 4427 που αφορά την σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά στα μουλωχτά, το Σάββατο το απόγευμα δημοσιεύτηκε και η απόφαση για το οριστικό ξεπούλημα του ΟΤΕ.
Οι πέντε υπουργοί γνωρίζουν ότι όλες οι δημοσιεύσεις στο ΦΕΚ παρακολουθούνται από τους δημοσιογράφους, μπας και βγάλουν κανένα λαυράκι, με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα, οπότε και δεν δημοσιοποιούνται ΦΕΚ.
Όπως ήταν φυσικό κανείς δημοσιογράφος δεν παρατήρησε την δημοσίευση του ΦΕΚ εκτός φυσικά από…

Αύριο στην συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή και την διαφθορά, αν η Ν.Δ. δεν είχε αρχηγό τον Μητσοτάκη, που είναι χειροπόδαρα δεμένος και ούτε τις λέξεις Deutsche Telecom δεν μπορεί να προφέρει, οποιοσδήποτε άλλος αρχηγός της Ν.Δ. θα τον είχε ξεσκίσει τον Τσίπρα τον «αδιάφθορο».

Για του πέντε υπουργούς που νομίζουν πως πουλάνε του παππού τους το αμπέλι,  ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Καταλαβαίνει κανείς τώρα, γιατί δεν παρεξηγήθηκαν για το φυλλάδιο που τους πέταξε ο Πετράκος στη Βουλή πριν 10 μέρες,  με τα λόγια του Ζοζέ Σαραμάγκου.
Να τους πιστεύει ο κόσμος ότι δεν θα ξεπουλήσουν και τα σπίτια του…
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFHp_31M9ESQXdtvSoClrL8fUk2syUkD2YfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtcB7NJFG6R9gDBegtM6YJ-JKzv2tnucYcFh7Ai07IT9b
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wHtyK1ZYNhP8HdtvSoClrL8ndsiOD8jfQt5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K–td6SIuXprQwF9f-rJoYmX9xDX-dbdPyhMBO7OgfI_N4gXXD2h
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFHp_31M9ESQXdtvSoClrL8fUk2syUkD2Z_zJjLAILKFuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtU6y1xNGS3UGiiGT8Ajum9qtXsMklgPzksteARpS4mpq
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFHp_31M9ESQXdtvSoClrL8aNhcfNN6bEV5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K–td6SIuVJE4SFGafifjmdcy3iaHeLAcamUPDbE35pxLVulLk5y
lobbystas.gr Μέσω attikanea
triklopodia.gr