Πέμπτη, Οκτωβρίου 13

Ενημέρωσε ο κ. Ερντογάν τον κ. Πούτιν για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης;

dolmabahce-palace

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Απόγευμα στην Βασιλεύουσα και το αεράκι που κατέβαζε η Μαύρη Θάλασσα στα Αγιονέρια του Βοσπόρου πάγωνε την ατμόσφαιρα.
Μέσα σε μία καλά προστατευόμενη αίθουσα του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ ο φερώνυμος στις μέρες μας σουλτάνος συναντούσε τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Πούτιν στα πλαίσια του 23ο Παγκόσμιου Συνέδριου Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη.

-Βλαδίμηρε για σένα το έκανα αυτό και για την εξυπηρέτηση που μου πρόσφερες στο πραξικόπημα.
-με την αναθεώρηση αυτή της συνθήκης της Λωζάννης και με μερικά νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ ( εννοούσε όλα) θα φράξω τους διαδρόμους ναυσιπλοΐας στους Αμερικάνους και άντε αυτοί να κουνηθούν άνετα στα πάρε –δώσε τους στην Μαύρη Θάλασσα.
Ο Βλαδίμηρος δεν μιλούσε , τον άκουγε και το βλέμμα του περιφερόταν στην χρυσοποίκιλτη επένδυση της αίθουσας .
Δεν ήθελε να κοιτάξει στα μάτια έναν που δεν φαίνεται να έχει σώας τας φρένας, όπως άλλωστε τον περασμένο Μάιο το δήλωσε και η ρωσίδα κυβερνητική εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.
Στο μυαλό του Πούτιν ερχόταν ο ένας λογισμός μετά τον άλλον.
-μα τι γαλίφης , Θεέ μου
-άστη την τουρκική αλεπού να βγει στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου και μετά οι στρατηγοί μου δεν θα αντέξουν και θα την πνίξουν.
Θα μπορούσε το παραπάνω να είναι ένα υποθετικό σενάριο αλλά φαίνεται ότι δεν είναι.
Δεν μπορεί ο Ερντογάν και ο Πούτιν να μίλησαν για το ΔΙΑΣΤΗΜΑ και να μην μίλησαν για το ΑΙΓΑΙΟ;
«Στενή συνεργασία στην Άμυνα ακόμη και στο διάστημα συμφώνησαν Πούτιν-Ερντογάν.
Πούτιν κι Ερντογάν τα ΄παν και τα συμφώνησαν! Στις δηλώσεις τους ανακοίνωσαν συμφωνία σ΄ όλα και αυτό περιλαμβάνει τον τομέα της άμυνας. Ο Πούτιν μάλιστα έκανε λόγο για συμφωνία που έχει να κάνει και με το διάστημα!Η συνάντηση έγινε στην Κωνσταντινούπολη όπου οι υπουργοί ενέργειας των δύο χωρών Μπεράτ ‘Αλμπαιράκ και Αλεξάντερ Νόβακ υπέγραψαν, όπως ανακοινώθηκε, τη συμφωνία περί του αγωγού φυσικού αερίου «Turkstream». http://www.militaire.gr/Π. Καρβουνόπουλος 10/10/2016 | 23:42
Δεν μπορεί ο Ερντογάν και ο Πούτιν να μην μίλησαν για το ΑΙΓΑΙΟ την στιγμή που ο Ρώσσος πρόεδρος γινόταν παθητικός μάρτυρας ή του μετέφεραν όλες τις ανακοινώσεις περί υφαλοκρηπίδας των τούρκων στο ενεργειακό αυτό συνέδριο;
«Τελεσίγραφο στην Ελλάδα και τη Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι «Ή Τουρκία παρέχει την πιο βιώσιμη οδό για τη διανομή του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο»ενώ ο Τούρκος υπουργός ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak τόνισε ότι θα παρουσιαστεί στο 23ο παγκόσμιο συνέδριο ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη «η πλήρη δέσμευση της Άγκυρας για τη φιλοσοφία διαμοιρασμού των κοιτασμάτων για την ειρήνη στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης», Το συνέδριο συγκεντρώνει τέσσερις ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο , μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.»http://www.pentapostagma.gr/ 11 Οκτωβρίου 2016, 7:10
Θα λέγαμε προσοχή σε νέα ορλωφικά ή σε κίνδυνο φιλανδοποίησης της Ελλάδος.
Όμως το γεωπολιτικό σενάριο θα τρέξει διαφορετικά διότι στην σημερινή χρονική συγκυρία συμβαίνει το εξής…
Ο ένας μεγάλος στήνει παγίδα στον άλλον και όλοι μαζί στον Ερντογάν.
Φυσικά όλοι αυτοί στήνουν τις δαγκάνες τους από το ΑΙΓΑΙΟ μέχρι την Κύπρο και περιμένουν την ώρα και την στιγμή που θα ξεμυτίσει η αλεπού.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 .triklopodia.gr