Γεροβασίλη: Μην ακούτε πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έγιναν, ούτε γίνονται

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Parapolitika fm».

Ερωτηθείσα για τους πλειστηριασμούς, απάντησε ότι γύρω από αυτό το θέμα «εκτυλίσσεται μία επιχείρηση λάσπης και τρομολαγνείας» και συμπλήρωσε ότι: «Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα. Για παράδειγμα, το 2008 έγιναν 43.000 και το 2009 έγιναν 52.000» ωστόσο τόνισε, ότι «πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έγιναν, ούτε γίνονται. Έχουμε προστατεύσει την πρώτη κατοικία των
υπερχρεωμένων νοικοκυριών (νόμος Κατσέλη) και διευρύναμε τον μηχανισμό για αντίστοιχη ρύθμιση σε επιχειρηματίες και εμπόρους» και υπογράμμισε ότι η προστασία για τα 2/3 των νοικοκυριών, είναι πλήρης. Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι γίνονται περαιτέρω κινήσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων και ξεκαθάρισε ότι τα δάνεια πρώτης κατοικίας δεν πωλούνται σε funds.
Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε σε όσα δήλωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ένα από τα ψέματά του, καθώς στον πλειστηριασμό «εργατικών» κατοικιών στον Εύοσμο, στον οποίο αναφέρθηκε, πρόκειται για κατοικίες που ανήκαν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12, 5 εκατ. ευρώ.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την συζήτηση στην Βουλή για τη διαπλοκή, και απάντησε: «Κάθε συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο και ενώπιον του ελληνικού λαού, μας κάνει όλους σοφότερους, ανεξάρτητα εάν φέρνει καινούρια είδηση ή όχι. Σε αυτή τη συζήτηση αποδείχτηκαν πολλά. Αντί για συμφωνία αλήθειας ακούσαμε συνειδητά ψέματα από τον κ. Μητσοτάκη» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη. «Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε δημοσίως για πρώτη φορά ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens. Αυτό ήταν κέρδος για τη συζήτηση» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση δεν επέτρεψε να παραγραφεί το σκάνδαλο...θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να τελειώσει η υπόθεση αυτή προς όφελος του ελληνικού λαού και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.
 koutipandoras.gr