Παρασκευή, Οκτωβρίου 14

Λεβέντης: Σαν γλείψιμο στους δικαστές ήταν οι υποσχέσεις του Τσίπρα για τους μισθούς τους

Λεβέντης: Σαν γλείψιμο στους δικαστές ήταν οι υποσχέσεις του Τσίπρα για τους μισθούς τους
Κριτική στις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα για αύξηση των μισθών των ανώτατων δικαστικών άσκησε ο κ. Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Είναι από άλλο DNA οι δικαστές; Μειώνονται οι μισθοί όλων, αλλά πρέπει να μείνουν ίδιοι των δικαστών; Δεν είναι ωραίο. Είναι σαν γλείψιμο και δεν τιμά τον πρωθυπουργό».


Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι το χρέος θα λυθεί μετά το 2018 και εφόσον ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα, ενώ αναφορικά με το θέμα των Θρησκευτικών, κάλεσε τον πρωθυπουργό: «Να κάνετε τον υπουργό σας κ. Φίλη να παύσει ή να τον παύσετε».

Ο ίδιος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το Κυπριακό, λέγοντας: «Στη Νέα Υόρκη είδα τον πρόεδρο της Κύπρου, τον κ. Αναστασιάδη. Τον ρώτησα για τις συνομιλίες και του είπα «δεν πιστεύω να υπογράψεις, αν δεν φύγουν οι έποικοι και τα στρατεύματα κατοχής». Με κοίταξε με μεγάλη ανησυχία, σαν να με επιβεβαίωσε. Κι εδώ η αίθουσα κάθεται και λέει ο ένας τον άλλο λωποδύτη. Δεν μας στέλνει ο κόσμος για να κάνουμε καβγάδες, αλλά για να είμαστε χρήσιμοι».

Επίσης, υποστήριξε ότι σε συνάντηση που είχε με «πρεσβευτή μεγάλου κράτους» για το Σκοπιανό, έμαθε ότι «όλοι, και ο Καραμανλής και ο Σημίτης και ο Τσίπρας έχουν συμφωνήσει με τον όρο Μακεδονία».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, αρχικά τις κατήγγειλε, επισημαίνοντας ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου.

Τις επικαλέστηκε ωστόσο στη συνέχεια, για να υποστηρίξει ότι η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

Τέλος, επιτέθηκε στον αρχηγό της ΝΔ με αφορμή την συνεργασία με τον κ. Γιάννη Καλλιάνο. Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος υπήρξε στενός του συνεργάτης.

«Προτείνω στον κ. Μητσοτάκη να θυμάται ότι η οικογένειά του ενέχεται σε μεγάλες ιστορίες με μεταγραφές. Δεν είναι καλό τη λύση των μεταγραφών να την χρησιμοποιεί και ο γιος Μητσοτάκη» είπε.