ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ! Κορωνάκης :Ανανέωση είναι ο Κουβέλης και ο Τζουμάκας;

Ο ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Φωτογραφία: Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Φωτογραφία: Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος άσκησε τη Δευτέρα (17/10/2016) ο πρώην γραμματέας της παράταξης, Τάσος Κορωνάκης, σπάζοντας σιωπή μηνών.
Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που τιτλοφορείται «Τι δεν ακούσαμε στο Τάε Κβον Ντο», ο κ. Κορωνάκης γράφει χαρακτηριστικά:

«Μάλλον ο στόχος του ανοίγματος στην κοινωνία και της δημιουργίας ενός μαζικού δημοκρατικού κόμματος δεν μοιάζει και τόσο ρεαλιστικός μια και οι εκβιασμοί που συνεχώς θα επανέρχονται, θα επιβάλουν τον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, θέτοντας κόμμα και κυβέρνηση σε αντίθεση με τα συμφέροντα όσων θεωρητικά θα ήθελαν να εκπροσωπήσουν».
Και σημειώνει με νόημα: «Αυτός ο δρόμος αφήνει χώρο μόνο για μετεγγραφές τύπου Τζουμάκα και Ξενογιαννακοπούλου ή για την επιστροφή του Κουβέλη και τελικά σημαίνει την απόλυτη προσαρμογή σε ένα μοντέλο διαχειριστικού κόμματος, που το ενώνει η παραμονή στην εξουσία και όχι η ιδεολογία ή το πολιτικό σχέδιο για το μέλλον».
«Το πραγματικό ερώτημα για αρκετούς πια δεν είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τι κάνουμε όσοι αμφισβητούμε τη σημερινή πορεία. Πώς χτίζουμε μια αριστερή ανταγωνιστική πρόταση στον κυρίαρχο μονόδρομο, βρίσκοντας κοινά πεδία δράσης, προσπαθώντας να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας και θέτοντας τουλάχιστον τα σωστά ερωτήματα», υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων – ο Τάσος Κορωνάκης.
  http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/737304/agrio-kra...

Πηγή:iefimerida.gr