Σάββατο, Οκτωβρίου 8

ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ! ....Συνεχίζεται η επαναπροώθηση επέστρεψαν στην Τουρκία από την Ελλάδα δέκα Σύροι πρόσφυγες--....Τόσο πολλοί;;;

Επέστρεψαν στην Τουρκία από την Ελλάδα δέκα Σύροι πρόσφυγες - Κεντρική Εικόνα
Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η επαναπροώθηση
Δέκα Σύροι πρόσφυγες επιστράφηκαν σήμερα στην Τουρκία, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδρομή προσωπικού του Frontex.Πρόκειται για οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων οκτώ παραιτήθηκαν από τα αιτήματα χορήγησης καθεστώτος διεθνούς
προστασίας και δύο δεν ζήτησαν παροχή ασύλου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας.
Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε αεροπορικώς, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Frontex που απογειώθηκε από τη Μυτιλήνη με προορισμό το αεροδρόμιο των Αδάνων της Τουρκίας.
Σημειώνεται ότι χθες, επιστράφηκαν στην Τουρκία 55 παράτυποι μετανάστες που είχαν εισέλθει στα ελληνικά νησιά μετά τις 20 Μαρτίου 2016. Συγκεκριμένα 27 από τη Λέσβο, 16 από τη Χίο, 10 από τη Σάμο, ένας από την Κω και ένας από την Λέρο. Η επιστροφή έγινε από τη Μυτιλήνη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.
Από την ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται ότι, για τις επανεισδοχές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:
α) Το διμερές Ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 08 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).
β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014, για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.
γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016, σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
● Με βάση το Διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας, 1.055 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών.
● Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. - Τουρκίας, 46 αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας.
● Με βάση την κοινή δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας, 643 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.
Επιπλέον, από την έναρξη της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, 194 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών.
parapolitika.gr