Παρασκευή, Οκτωβρίου 7

ΤΑΠΙΤ: Η κυβέρνηση απαλλοτριώνει την περιουσία του ταμείου

ΤΑΠΙΤ: Η κυβέρνηση απαλλοτριώνει την περιουσία του ταμείου

«Το εφάπαξ τους με τα αλλεπάλληλα κουρέματα έχει υποστεί μείωση πάνω από 50%»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των κλάδων που απαρτίζουν το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), στην έδρα του Ταμείου, αντιδρώντας στην ενοποίηση των τομέων επικουρικής ασφάλειας και πρόνοιας και την ενιαία διαχείριση της πρόνοιας, των αποθεματικών και των εισφορών τους, όπως προβλέπεται στον νόμο 4387/16.

Όπως υποστήριξαν, αυτήν την πρόθεση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος τούς αντιπρότεινε να αιτηθούν τη μετατροπή του ασφαλιστικού φορέα τους σε ΝΠΙΔ, υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί διαπραγμάτευση και αποδοχή από τους θεσμούς.
Στη συνέντευξη Τύπου τέθηκε και το θέμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι ζητούν την παράταση του δικαιώματος λήψης του εφάπαξ με 20 χρόνια προϋπηρεσία, μία κατάκτηση του κλάδου, που, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, Παναγιώτης Προύτζος, είχε καταστήσει το Ταμείο βιώσιμο και υγιές.
Ο κ. Προύτζος ανέφερε ότι η κυβέρνηση απαλλοτριώνει την περιουσία τους και τις εισφορές τους, σημειώνοντας ότι το εφάπαξ τους με τα αλλεπάλληλα κουρέματα έχει υποστεί μείωση πάνω από 50%. Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση, εξήγγειλαν κινητοποιήσεις, σχεδιάζοντας να προσφύγουν στο ΣτΕ, ενώ την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συναντηθούν με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλο.
Οι κλάδοι που απαρτίζουν το ΤΑΠΙΤ, εκτός από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, είναι οι εργαζόμενοι στο τσιμέντο, το μέταλλο και τα λιμάνια.
newsbeast.gr/