Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και στη Δυτική Μακεδονία, φαινόμενα που σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες ενδέχεται να δώσουν λίγες τοπικές
βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 29, στην Ήπειρο από 15 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ δυτικό ρεύμα εντάσεων 5 με 6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.

Στην Αττική θα επικρατήσει ζεστός καιρός με τοπικές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν λίγους όμβρους στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα λίγων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.