Τετάρτη, Οκτωβρίου 19

Να τη χαίρεστε τέτοια Ευρώπη ξεφτίλες μισάνθρωποι

Nα τη χαίρεστε την "ωραίαν σας Ευρώπη" όλοι εσείς οι πρώην κομουνιστές και νυν φασίστες της κεντρικής Ευρώπης, που εισήλθατε στην Ένωση μόλις το 2004 και θέλετε να τη μετατρέψετε σε κλειστοφοβικό στρατόπεδο, όπως ήταν οι χώρες σας επί σοβιετικής εποχής αλλά και πιο πριν, με τη ναζιστική και αυστροουγγρική κατοχή.
Καταλαβαίνω, είστε εθισμένοι στο φόβο, στην καχυποψία, στην ανελευθερία και στην ξενοφοβία. Τα τείχη και οι φράκτες, σας είναι πιο οικεία από την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τελικά ο Κάφκα είχε δίκιο. Είστε εθισμένοι με τα κλουβιά. 

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως η μαζική διεύρυνση της Ε.Ε. το 2004 προς ανατολάς ήταν μεγάλο λάθος. Κάποιες χώρες, λαοί και κοινωνίες χρειάζονται δεκαετίες για να αλλάξουν νοοτροπίες, ορίζοντες και να καταλάβουν την ουσία των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Αυτές οι αξίες θα έπρεπε συνεχώς να βρίσκονται στον πυρήνα της Ε.Ε. και όχι η δημοσιονομική αυστηρότητα του οικονομικού δολοφόνου Σόιμπλε, ούτε η ξενοφοβία του νεοφασίστα Όρμπαν. Δεν είναι παράξενο που ο φασισμός και οι ακροδεξιές απόψεις ξανακερδίζουν έδαφος, σε μια Ευρώπη που βρίσκεται σε κρίση ταυτότητας, επειδή κινείται αργά, φοβικά και αναποτελεσματικά απέναντι στις εξελίξεις. 
Αντί να προχωράμε θαρραλέα μπροστά, κάνουμε μοιραία βήματα προς τα πίσω, προς την ανθρωποθυσιαστική κόλαση που κληροδότησε ο φασισμός κι ο εθνικισμός στους ευρωπαϊκούς λαούς κατά τον 20ο αιώνα με δεκάδες εκατομμύρια αθώα θύματα. 
Και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι οι νέοι αποδιοπομπαίοι τράγοι, απέναντι στους οποίους διοχετεύεται το μίσος για τις ματαιωμένες προσδοκίες των απογοητευμένων Ευρωπαίων, που αντί να τα βάλουν με τους μεγαλοκαρχαρίαιες του κεφαλαίου και των αγορών, που πίνουν το αίμα λαών τους και ταπεινώνουν τα έθνη τους, προτιμούν να μαχαιρώνουν έναν αντιφασίστα ράπερ ή έναν μελαμψό μετανάστη και να δέρνουν πρόσφυγες που έφυγαν για να γλιτώσουν το θάνατο που ήρθε στα σπίτια τους. 
Να τη χαίρεστε τέτοια Ευρώπη ξεφτίλες μισάνθρωποι, που έχετε καταντήσει φασίστες αλλά δεν έχετε ούτε τη στοιχειώδη ειλικρίνεια για να το παραδεχθείτε. 
Η Ιστορία θα σας κρίνει αυστηρά, καθώς είστε συνένοχοι στο συνεχές έγκλημα που γίνεται στα σύνορα της Ευρώπης και για κάθε αθώα ψυχή που χάνεται στα νερά της Μεσογείου. 
Όποιος ξεχνάει τι σημαίνει να είσαι Άνθρωπος για μένα δεν έχει δικαίωμα να λέγεται Έλληνας μήτε Ευρωπαίος.
 activistis.gr