Δευτέρα, Οκτωβρίου 17

«Φαρμακεροί και θανάσιμοι»

Πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σαν αθώα περιστερά ή σαν πρόβατο που προσπαθεί να γλιτώσει τη σφαγή με ηθικό τρόπο. Ακόμη και σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι τα «παιδιά» είναι καλά, ο Αλέξης, ο Νίκος, ο Ευκλείδης, ο Πάνος, ο Γιώργος είναι αρνάκια που βρίσκονται ανάμεσα στους λύκους της διαπλοκής και δίνουν μάχες χωρίς να έχουν μετακινηθεί από τις αξίες της αριστεράς.

Είναι, όμως, έτσι ή μήπως πρόκειται για ένα τσούρμο συνωμότες οι οποίοι στήνουν ένα «μαγαζί» δικό τους, με το οποίο θέλουν να ελέγξουν την ενημέρωση, να στοχοποιήσουν όποιον δεν είναι δικό τους και να τρολάρουν όποιον έχει άλλη άποψη.
Η αλήθεια είναι ότι γίνεται κανονικός πόλεμος με στρατηγούς, λοχαγούς και στρατιώτες που τους έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τη βρόμικη δουλειά.
Δύο είναι τα κέντρα προπαγάνδας και «στησίματος μιας επιχείρησης σπίλωσης συνειδήσεων και δολοφονίας χαρακτήρων». Εννοείται ότι και τα δύο συνδέονται, αλληλοκαλύπτονται και συνεργάζονται για το καλό του μεγάλου Σουλτάνου... του Νίκου Παππά ο οποίος είναι ενορχηστρωτής την όλης προσπάθειας.
Το ένα κέντρο βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο συντονίζουν οι κ. Παππάς, Τζανακόπουλος και Γεροβασίλη. Κεντρικό ρόλο παίζει ο πρώην εκδότης του Χωνιού, Γιώργος Χριστοφορίδης και ορισμένοι άλλοι που δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό αλλά είναι από τα τρολ που βαράνε στο ψαχνό στο διαδίκτυο.
Όλοι αυτοί προσπαθούν να ελέγξουν τα δημοσιεύματα της ημέρας, να απαντάνε αρμοδίως και αναρμοδίως και να στήνουν το «αριστερό αφήγημα». Είναι επίσης οι φορείς των δημοσιευμάτων – σκουπιδιών κατά των «εχθρών». Κλασικό παράδειγμα η περίπτωση Στουρνάρα αλλά και του Κυριάκου ή του Άδωνι όπου διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις και παίζουν μπάλα στο διαδίκτυο προκειμένου να αντιστρέψουν την αλήθεια.
Κεντρικό ρόλο στο Μαξίμου και στα «κόλπα που στήνονται» παίζουν δύο κορυφαίοι υπουργοί. Ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Μίμης Παπαγγελόπουλος. Ο ένας για τα οικονομικά, ο άλλος για τα δικαστικά.
Το δεύτερο κέντρο του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Εκεί, με στρατηγό και πάλι τον Παππά, υπάρχει ο... λοχαγός Κρέτσος. Ένας άνθρωπος ο οποίος επειδή πουλάει εκδούλευση και γνώσεις στα μεγάλα αφεντικά, έχει πάρει ισχυρό ρόλο. Βεβαίως η αλαζονεία της εξουσίας τον κάνει να μη βλέπει ότι στην στραβή για την κυβέρνηση αυτός θα είναι ο... αυτοφωράκιας, αυτός που θα καθίσει στο εδώλιο και θα πληρώσει όλες τις αμαρτίες.
Ο Κρέτσος παίρνει κατευθείαν εντολές από τον Παππά και τις δίνει στους υποτακτικούς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Γραμματεία έχει μετατραπεί σε Συριζαϊκη γιάφκα καθώς ο κάθε πικραμένος που θέλει να πάρει μετάταξη πάει εκεί για να υπηρετήσει το σπίτι του νέου... «Γεωργαλά».
Από το ΙΚΑ, από τον ΟΓΑ και από υπουργεία, όποιος δηλώνει Συριζαίος πάει στην Καλλιθέα και κάθεται. Όμως, ο μικρός αυτός κομματικός στρατός είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο.
Βεβαίως, παρακράτος χωρίς θεσμικούς εκπροσώπους δεν υπάρχει. Έτσι, στα μέσα ενημέρωσης βγαίνουν οι γνωστοί τρεις – τέσσερις Συριζαίοι δημοσιογράφοι, από την Εφημερίδα των Συντακτών και την Αυγή, που έχουν ξεχάσει τι δουλειά κάνουν και υπηρετούν απλά το αφεντικό. Κάνουν μνημειώδεις αναλύσεις για την πολιτική και οικονομική κατάσταση αλλά και αν χρειαστεί βάζουν στο στόχαστρο τους εχθρούς του συστήματος.
Υπάρχει βεβαίως και ο μέγιστος δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης με τον οποίο γελάει όλη η Γερμανία μετά από την ανοικτή επιστολή στον Ντράγκι να διώξει τον Στουρνάρα.
Δυστυχώς, το ρόλο των πιστολιών του ΣΥΡΙΖΑ παίζουν και «δεξιές» εφημερίδες, καραμανλικών αποχρώσεων που γίνονται σκόπιμα αποδέκτες των βρόμικων παιχνιδιών που παίζει ο Παππάς και η παρέα του παρακράτους.
Βεβαίως υπάρχουν κι άλλοι πολλοί, γνωστοί και άγνωστοι παίκτες σε όλο αυτό το σκηνικό. Η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το αθώο αυτό κόμμα, έχει στήσει έναν κομματικό στρατό που θα δώσει την τελική μάχη για την εξουσία. Κι επειδή δεν έχουν αιδώ και είναι κυνικοί και αδίστακτοι, θα προτιμήσουν να «σκοτώσουν» όποιον βρουν στο διάβα τους. Με ψεύτικα δημοσιεύματα, με λάσπη στον ανεμιστήρα και με στημένες υποθέσεις κατά πάντων.
Σύντομα θα έρθει η ώρα της... «πληρωμής» για όλους τους.