Παρασκευή, Οκτωβρίου 7

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αποχριστιανοποίηση των Ελλήνων»

Στον πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας αναφέρθηκε στο σημερινό «Εν Αθήναις» ο Γιώργος Τράγκας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην «αποχριστιανοποίηση» που γίνεται με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ και τις αδιανόητες αποφάσεις όπως να σταματήσουν να χτυπάνε οι καμπάνες, να περιοριστεί η περιφορά του Επιταφίου, να γίνουν πιο σύντομα τα ευαγγέλια και -φυσικά- να καταργηθούν τα θρησκευτικά από τα σχολεία.


Σημαντικά ρόλο σε όλο αυτό παίζει ο κατά τα άλλα θρήσκος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, που στον χθεσινό αγιασμό της βουλής απαθανατίστηκε να σιγοψέλνει.

Καλεσμένος στη σημερινή εκπομπή στο Real FM ήταν ο Σωτήρης Τζούμας, δημοσιογράφος και δεξί χέρι του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου. Ο κος Τζούμας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο σημερινός αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξαπατήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο Ιερώνυμος έχει τη στόφα των παλιών Αρχιερέων αλλά δεν είδε το πραγματικό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, τι κρύβεται πίσω από αυτό το χαμόγελο».

Ο Γιώργος Τράγκας ρώτησε τον κο Τζούμα για το ποια ήταν η ισχυρότερη παρέμβαση στην εκκλησία την εποχή που ηγείτο της εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του: «Θα έλεγα ήταν η περιφρόνηση που ένιωσε ο Μακαριστός όταν διέκοψε το ταξίδι του στη Ρουμανία, όταν μίλησε με τον Κώστα Σημίτη για τον θέμα των ταυτοτήτων. Θεωρούσε ότι αυτό θα “ταν η αρχή για μία σειρά πραγμάτων που θα ακολουθήσουν και θα είναι χειρότερα. Ζήτησε να δει τον τότε πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο. Ο κύριος Στεφανόπουλος αρνήθηκε να τον δει και του είπε «κάτσε στα αβγά σου, μην ασχολείσαι με το θέμα». Ήταν τέτοια η απογοήτευση του που ζήτησε να πάει σπίτι, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του έκλεισε την πόρτα στα μούτρα».