Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

Γερμανός πολιτικός: Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Γερμανία επαναλαμβάνουν τυφλά την Αμερικανική προπαγάνδα

Γερμανός πολιτικός: Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Γερμανία  επαναλαμβάνουν  τυφλά την Αμερικανική προπαγάνδα
 Τα Γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην κάλυψη της  σύγκρουσης στη Συρία, τυφλά επαναλαμβάνουν  την  ρητορική των ΗΠΑ, καθώς και την πρόθεση να δημιουργήσουν στους αναγνώστες τους τις εικόνες των  «εχθρών»  , δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik [1] το  μέλος του κόμματος του SPD, αρθρογράφος Albrecht Müller.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  οι  Γερμανικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης για τον πόλεμο στη Συρία [2] είναι εσφαλμένες, με τους περισσότερους από τους κορυφαίους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία να  είναι στενά «συνδεδεμένα με τα διατλαντικά συμφέροντα.»
Σύμφωνα με τον  Mueller, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οποιαδήποτε Αμερικανική προπαγάνδα  σχετικά  με τη σύγκρουση στη Συρία αρχίζει αμέσως να επαναλαμβάνεται  στη Γερμανία.
«Για παράδειγμα, αν Τζον Κέρι ισχυρίζεται ότι η Ρωσία βομβαρδίζει το ανατολικό Χαλέπι, και το  αποκαλέσει αυτό  « βάρβαρο », το ίδιο επαναλαμβάνεται από την Γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το τηλεοπτικό κανάλι ARD,  τις   Γερμανικές  εφημερίδες, και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη για το γεγονός , αν είναι αλήθεια», – είπε ο Mueller.
Σημείωσε επίσης ότι «την  βαρβαρότητα στη Συρία μπορεί να την δει κανείς σχεδόν παντού», αλλά  τα ΓερμανιReferences
↑ Sputnik
( https://sputniknews.com/politics/20161001/1045905584/germany-us-propaganda.html )
↑ войне в Сирии
( https://ria.ru/syria/ )κά μέσα ενημέρωσης απλώς  επαναλαμβάνουν  αυτά  που λέει ο Κέρι.
«Είναι ένα είδος υστερόγραφου  στην προπαγάνδα.  Εμείς στη Γερμανία συνδεόμαστε άμεσα με όσα έχουν ειπωθεί στις ΗΠΑ.», – Δήλωσε ο  Müller.
Ο πολιτικός υπενθύμισε ότι ο Γερμανός δημοσιογράφος Jürgen Todenhefer αποκάλυψε τους δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και της Αλ Κάιντα, το  οποίο ήταν ένα χαστούκι στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα  οποία  ισχυρίζονται ότι η Δύση βοηθά μόνο την «μετριοπαθή αντιπολίτευση».
«Δεν μπορώ να κρίνω πόσο απαραίτητη είναι η  επιθετικότητα της Δύσης στη Συρία, αλλά ένα πράγμα ξέρω στα σίγουρα – όλες οι προσπάθειες για την ανατροπή των καθεστώτων στη Λιβύη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή και σε  θύματα» – συνοψίζει ο Muller.
References  Sputnik
   ( https://sputniknews.com/politics/20161001/1045905584/germany-us-propaganda.html )  войне в Сирии
   ( https://ria.ru/syria/ )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr
 .triklopodia.gr