Παρασκευή, Οκτωβρίου 7

Γηρασμένες... κυρίες


Γηρασμένες... κυρίες
H Νέα Δημοκρατία γιόρτασε τα 42 της χρόνια χθες με πανηγύρια και εγκαίνια. Με δύο πρώην πρωθυπουργούς και τέσσερις πρώην προέδρους του κόμματος, με τον Κυριάκο να σαλπίζει επίθεση κατά της κυβέρνησης. Μόνο ο… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλειπε για να συμπληρωθεί η ιστορία της… γαλάζιας μεγαλοκυρίας που έχει μείνει στο ράφι εδώ και καιρό.

Όμως, δεν ξέρουμε καν αν στη ΝΔ αντιλαμβάνονται το βάρος της ιστορικής ευθύνης που καλούνται να σηκώσουν. Η λαίλαπα της Αριστεράς είναι εδώ αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αν λοιπόν δεν υπάρχει μια παράταξη που θα εκφράσει την αστική τάξη η οποία παράγει δουλειές και ταυτόχρονα δεν εκπροσωπεί πλατιά λαϊκά στρώματα (που λέει και το ΚΚΕ) τα οποία δεν θα περιμένουν τη θεσούλα στο δημόσιο ή κανένα «κουφό» επίδομα σε βάρος των άλλων, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης και η ΝΔ.
42 χρόνια είναι πολλά, στην πολιτική τα κόμματα μοιάζουν με γηρασμένες κυρίες που καλύτερα είναι να βρίσκονται σε ΚΑΠΗ παρά στην πρώτη γραμμή της μάχης. Για δείτε το ΠΑΣΟΚ τι έχει πάθει. Γέρασε και κανείς δεν βρίσκει το θάρρος να του κάνει… ευθανασία.
Η ιστορική ευθύνη της ΝΔ, όταν θα κληθεί από τον ελληνικό λαό, δεν περιορίζεται στο πώς θα διαχειριστεί μια χώρα κατεστραμμένη. Η διαχείριση είναι για τους μέτριους και για όσους δεν θέλουν πολλά για την πατρίδα τους.
Ούτε βεβαίως θα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της αποξήλωσης του συριζαίϊκου κράτους προκειμένου να επικρατήσει το γαλάζιο κράτος στη λογική «σειρά μου τώρα να φάω και να πιω στην υγεία των κορόιδων». Η χώρα δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες πλέον και δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να υπηρετήσει τέτοιες πρακτικές. Κι αυτά τα λέμε διότι ήδη κάποια παλαιά και νυν στελέχη της παράταξης και ταυτόχρονα ορισμένα «παράσιτα» της πολιτικής και σαπρόφυτα της πλατείας Κολωνακίου και του Ζόναρς, έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια εξουσίας.
Βγήκαν ξανά από τη φωλιά που είχαν κρυφτεί την τελευταία διετία. Είναι οι ίδιοι που έκαναν πάρτι επί Καραμανλή, πάρτι επί Σαμαρά και τώρα ετοιμάζονται να «δαγκώσουν» και τον Κυριάκο ο οποίος τους αφήνει ήδη να αλωνίζουν στο όνομά της προσωπικής του ανασφάλειας.
Επικοινωνιολόγοι, δημοσιογράφοι της πεντάρας, «σύμβουλοι» και παρατρεχάμενοι κάνουν από τώρα τα κουμάντα τους και ετοιμάζονται για μια ακόμη βαθιά βουτιά στις τρυφηλές ζωές που προσφέρει η εξουσία. Αδιαφορώντας βεβαίως για το ποια είναι η κατάσταση της οικονομίας, ποια είναι η κατάσταση της κοινωνίας ή πώς η στάση τους ενισχύει το λαϊκισμό, τους ακροδεξιούς και τους κάθε λογής σαλτιμπάγκους. Στη λογική του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε, ό,τι αρπάξει ο… μας» και χωρίς συναίσθηση του μέλλοντος που περιμένει τα παιδιά μας.
Την ίδια στιγμή η ΝΔ δείχνει ισχυρή με βάση τις δημοσκοπήσεις αλλά στο βάθος έχει πάθει… βέρτιγκο. Δεν ξέρει τι κόμμα πρέπει να είναι και με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Ολίγον δεξιό; Ολίγον κεντρώο, με το Ποτάμι και τον Σταύρο μαζί; Με τη Φώφη άμα κάτσει καμιά κυβέρνηση συνεργασίας ή ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα άμα το πουν οι Γερμανοί τους οποίους ο Κυριάκος ακούει καλά;
Δεν ξέρουν με λίγα λόγια αν πρέπει να παραμείνουν ΝΔ με τις αρχές και τις αξίες ενός κόμματος που στα 42 χρόνια καταπατήθηκαν ουκ ολίγες φορές, ή ένα «μεγάλο Ποτάμι» που μπορεί να μαζέψει όλη τη σαβούρα» αρκεί να έρθει στην εξουσία. Μοιάζουν στο Μοσχάτο να λειτουργούν με τη λογική της κατάκτησης της κυβέρνησης και τίποτε άλλο, έχει γίνει εμμονή και το κεντρικό διακύβευμα. Αντί να είναι η ανατροπή των παλαιών και σάπιων δομών που υπάρχουν στο κόμμα. Κανείς δεν τολμά να απαντήσει σε ερωτήματα του τύπου: Τι θα γίνει με τους βαρόνους και τις βαρονίες; Μέχρι πότε ο «κουρασμένος» θα συνεχίσει να μας κουράζει με την παρουσία του; Πώς είναι δυνατόν η Ντόρα να έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο με μυστικά δείπνα στη «συνένωση» δήθεν όλων των δυνάμεων της ΝΔ; Ουσιαστικά δηλαδή η Ντορούλα έχει αναλάβει το ρόλο του «μάγειρα» που ρίχνει μέσα ό,τι βρει για να κάνει το φαΐ
πιο εύπεπτο για τον κόσμο.
Όχι, η πατρίδα δεν χρειάζεται άλλη μια ΝΔ από τα παλιά. Χρειάζεται ένα κόμμα που θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της αναγέννησής της. Όμως, για να το κάνει αυτό πρέπει και η ίδια η παράταξη να αλλάξει. Όσο μένει κολλημένη στα ίδια συστήματα, τις ίδιες υπόγειες διεργασίες, τους ίδιους νταραβεριτζήδες τόσο θα κάνει κακό στην Ελλάδα. Εκτός κι αν δεν τους ενδιαφέρει αυτό..
antinews.gr