Παρασκευή, Οκτωβρίου 7

Και για τον... Κετσμπάγια συμφώνησαν Τσίπρας- Ιερώνυμος

Και για τον... Κετσμπάγια συμφώνησαν Τσίπρας- Ιερώνυμος
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μια συνάντηση-ντροπή της Ελλάδος του 21ου αιώνα. Τι να πουν οι δύο κύριοι; Αυτά που σ' ένα σοβαρό και σύγχρονο κράτος έχουν λυθεί εδώ και αιώνες.

Έχει προκαλέσει ζήτημα, λέει, στις σχέσεις κοινωνίας και εκκλησίας ο υπουργός Παιδείας Φίλης, ένα κακό παιδί, και ψάχνει να βρει τη φόρμουλα ο αρχιερέας με το καλό παιδί, τον Τσίπρα. Είπαμε. Διακόσια χρόνια πίσω είμαστε! Τουλάχιστον διακόσια.

Πολιτικός απατεών ο Φίλης πολύ σωστά ξηγήθηκε από την πλευρά του. Είμαστε αριστεροί, κομμουνιστές άνθρωποι, και ως κυβέρνηση έχουμε ξευτιλίσει τα όσια και ιερά της ιδεολογίας μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, μια κόντρα με το παπαδαριό, τουλάχιστον να πείσουμε το δικό μας ακροατήριο, ότι δεν έχουμε πουλήσει ολότελα την αριστερή ψυχή μας στον διάολο του καπιταλισμού, του μνημονίου και των δανειστών.

Ο Τσίπρας που πουλάει το παραμύθι «της πρώτης φοράς αριστεράς» κανονικά δεν θα έπρεπε να συζητήσει με τον Ιερώνυμο και την κουστωδία των μητροπολιτών. «Μ' όλο τον σεβασμό, κύριε Ιερώνυμε, έχω πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσω ως πρωθυπουργός μιας χώρας που διαλύεται, που καταστρέφεται. Κάνε μου τη χάρη, σεβασμιώτατε, δεν έχω χρόνο ούτε σκέψη να ασχοληθώ με τα…''θρησκευτικά''».

Τελικά, το μόνο σοβαρό θέμα που συζητήθηκε, σύμφωνα με έγκυρη πληροφορία μου, είναι το μέλλον στην ΑΕΚ του Κετσπάγια. Μητροπολίτης, που δεν θέλω να αναφέρω το όνομά του, ζήτησε την πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να μην απομακρυνθεί ο καράφλας από την ΑΕΚ.
..............................
 apodytiriakias.gr