ΙΣΑ: Καταγγέλλουμε τη ρήψη επικίνδυνων χημικών στις πορείες

stogiaporsy.jpg
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του και   καταγγέλλει την ρήψη χημικών   με επιβλαβείς ουσίες, στην πορεία των συνταξιούχων την περασμένη Δευτέρα καθώς και σε άλλες διαδηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Διαπιστώνουμε ότι χρησιμοποιούνται  κατά εξακολούθηση επικίνδυνες χημικές ουσίες ενάντια σε ανήμπορους συμπολίτες μας  που λαμβάνουν μέρος σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Καλούμε  τους κ.κ.
Ξανθό, Πολάκη και Μπασκόζο, ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ως γιατροί, να πάρουν σαφή θέση και να αναλάβουν την ευθύνη για την εγκληματική αυτή ενέργεια», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κ.κ. Ξανθό, Πολάκη και Μπασκόζο, οι οποίοι ανήκουν στον ιατρικό σώμα να παρέμβουν και να αναλάβουν την ευθύνη, για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία. Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση,  η ρήξη των επικίνδυνων χημικών έγινε σε άτομα της τρίτης ηλικίας, τα οποία ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, για να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές.

Θυμίζουμε ότι ο ΙΣΑ έχει κατά επανάληψη καταγγείλει τη χρήση χημικών με επιβλαβείς ουσίες . Το καλοκαίρι του 2011 προέβη σε ανάλυση  χρησιμοποιημένων φιαλιδίων και το Φεβρουάριο του 2012 ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για το θέμα. Όπως προέκυψε από τις αναλύσεις που είχαν γίνει εκείνη την περίοδο, τα δακρυγόνα και τα χημικά  περιείχαν  μεταξύ άλλων την ουσία CS  ,η όποια σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών,  κατατάσσεται στα χημικά όπλα, με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.  Ακόμη διαπιστώθηκε ότι κάποια χημικά που είχαν  χρησιμοποιηθεί ήταν ληγμένα.
 stogiatro.gr