Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ θέλουν τον Β.Πούτιν σε ειδικό δικαστήριο για «εγκλήματα πολέμου» – Ρωσία: «Στρώνετε το δρόμο για πόλεμο»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ θέλουν τον Β.Πούτιν σε ειδικό δικαστήριο για «εγκλήματα πολέμου» – Ρωσία: «Στρώνετε το δρόμο για πόλεμο»

Του Βασίλη Καπούλα
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να οδηγήσουν τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, σε ειδικό δικαστήριο κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου σε Ουκρανία και Συρία! Δεν είναι κάποιο αστείο αλλά ήδη υπάρχει απάντηση από την Μόσχα ενώ αυτό θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Β.Πούτιν στέλνει πυρηνοκίνητη αρμάδα στην Συρία και μετακινεί συνεχώς συστοιχίες διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. Αναμένεται σκληρή απάντηση της Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα.

Mια πρώτη αναφορά έκαναν οι ΗΠΑ για αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας όπως αναφέραμε στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκτός ορίων η κατάσταση: Οι ΗΠΑ ζήτησαν την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ – Θέλουν επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία «εδώ και τώρα». Φαίνεται ότι η αναφορά αυτή δεν έγινε τυχαία….
Τι αναφέρουν οι Αμερικανοί:
«Ο πρόεδρος Β.Πούτιν μετατρέπει την Ρωσία σε κράτος εκτός νόμου. Ως ένα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει την ευθύνη να διατηρεί τον διεθνή νόμο. Αυτόν τον νόμο όμως παραβίασε στην Ουκρανία και την Συρία και δεν προώθησε την ειρήνη αλλά ούτε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!
Αυτό το πικρό γεγονός αποδείχθηκε από την ομάδα έρευνας που ηγείται η Ολλανδία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αντιαεροπορικός πύραυλος εδάφους-αέρος κατέρριψε το Μαλαισιανό αεροσκάφος πάνω από την Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014 σκοτώνοντας 298 άτομα. Το αντιαεροπορικό σύστημα προήλθε από την Ρωσία η οποία το έδωσε στους αντάρτες και επέστρεψε ξανά το ίδιο βράδυ.
Στο μεταξύ στη Συρία ρωσικά και συριακά μαχητικά βομβαρδίζουν νοσοκομεία στο Χαλέπι ως μέρος μιας επίθεσης που απειλεί τις ζωές 250.000 κατοίκων.
Η Ρωσία προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για το αεροπορικό ατύχημα στην Ουκρανία. Αλλά η τελική αναφορά που διεξήχθη από τους δικαστές από Ολλανδία, Αυστραλία, Βέλγιο, Μαλαισία, Ουκρανία επιβεβαιώνει τα προηγούμενα ευρήματα. Η αναφορά περιέχει ισχυρά στοιχεία και ντοκουμέντα όχι μόνο για την ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος που προκάλεσε την καταστροφή αλλά και για την συνεχιζόμενη κάλυψη της Μόσχας!
Μερικοί δυτικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου και ανέφεραν ότι μπορεί να διωχθεί μέσω «διεθνών οδών» ακόμη και αν η Μόσχα μπλοκάρει μια επίσημη αναφορά από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ενώ πρέπει να θεωρούνται βέβαιες και νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.
Φαίνεται ότι τίποτα δεν κρατάει τον Β.Πούτιν στην Συρία. Για μήνες προσποιείται ότι διαπραγματεύεται για μια πολιτική λύση αλλά παρά τα σχέδια του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τ.Κέρι, που έκανε μια τεράστια προσπάθεια και ξόδεψε πολύ χρόνο για δύο ξεχωριστές εκεχειρίες, οι ρωσικές και συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ιρανικές συνέχισαν την σφαγή.
Στις πρόσφατες ημέρες ο Β.Πούτιν έδειξε ξανά το πραγματικό του πρόσωπο με αεροπορικές επιδρομές με βόμβες διασποράς και βόμβες «bunker-busting» καταστρέφοντας νοσοκομεία και ζώνες ασφαλείας όπου οι πολίτες ψάχνουν για καταφύγιο.
Στις 19 Σεπτ. Η Ρωσία βομβάρδισε το κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας το οποίο σύμφωνα με τον διεθνή νόμο δεν πρέπει να αποτελεί στόχο όπως τα νοσοκομεία και οι πολίτες.
Ο Β.Πούτιν βλέπει τον εαυτό του ως αυτός ο οποίος θα δώσει πίσω τη δόξα στη Ρωσία. Όμως αυτή η ασυνείδητη συμπεριφορά, να σφάζει πολίτες σε Συρία και Ουκρανία, προσάρτηση Κριμαίας, κυβερνοεπιθέσεις σε Αμερικανικές υπηρεσίες δείχνει ότι δεν είναι εποικοδομητικός συνεργάτης για την ειρήνη…
Η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση και τονίζει πως δεν πρόκειται για άσκηση αλλά οι ΗΠΑ στρώνουν τον δρόμο για πόλεμο με την Ρωσία καθώς δεν μπορούν να περιμένουν!
«Ναι αυτή τη φορά δεν βομβαρδίζουμε και δεν εισβάλουμε σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ιράκ, Υεμένη, Ιράκ ή Λιβύη».
«Κατηγορούν τον Β.Πούτιν ως τον τυραννικό ηγέτη ενός κράτους εκτός νόμου, ότι σφάζει πολίτες και δίνει την χαμένη δόξα στην Ρωσία. Οι ΗΠΑ είναι το επιθετικό κράτος για ακόμη μια φορά και δημιουργούν καταστάσεις όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά γι αυτούς».
«Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία νομιμοποιημένη διαταγή για να βρίσκονται στην Συρία, ούτε στους ουρανούς της ούτε ως «σύμβουλοι» στους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές στο έδαφος. Αυτοκαλέστηκαν μαζί με Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ όλα τα έθνη της Δημοκρατίας δηλαδή και ξεκίνησαν έναν πόλεμο δια αντιπροσώπων σκοτώνοντας εκατοντάδες και αποσταθεροποιώντας περαιτέρω ολόκληρη την περιοχή ενώ δημιούργησαν μια τεράστια προσφυγική κρίση. Μια βδομάδα πριν η Ουάσινγκτον δολοφόνησε με βόμβες 60 στρατιώτες μιας χώρας που δεν είναι καν επίσημα σε πόλεμο μαζί της και αυτό έγινε μέσα στα σύνορα της Συρίας. Αλλά ο Β.Πούτιν είναι αυτός που χτυπάει;»
«Φυσικά θέλετε να δείξετε ότι όλα τα εγκλήματα πολέμου τα έχει διαπράξει η Ρωσία στη Συρία ενώ κανένα δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά ούτε από το Πεντάγωνο».
pentapostagma.gr

 triklopodia.gr