Κυριακή, Οκτωβρίου 2

Σουλτς, πιόνι του Σόρος «Επικίνδυνο παιχνίδι» το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία γιατί θα την ακολουθήσουν κι άλλα κράτη

Σουλτς: «Επικίνδυνο παιχνίδι» το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επέστησε σήμερα την προσοχή για το «επικίνδυνο παιγνίδι» της Ουγγαρίας, η οποία οργανώνει ένα δημοψήφισμα εναντίον του σχεδίου για την ανακατανομή των προσφύγων στους κόλπους της ΕΕ.


«Η Ουγγαρία δεν οφείλει να υποδεχθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ανακατανομής, παρά μόνο περίπου 2.000 πρόσφυγες. Το να οργανωθεί ένα δημοψήφισμα πάνω σ' αυτό είναι επικίνδυνο παιγνίδι» δήλωσε ο Σουλτς στον γερμανικό δημοσιογραφικό όμιλο Funke, σύμφωνα με απόσπασμα του άρθρου που δόθηκε εκ των προτέρων στη δημοσιότητα.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν παίζει «με μια θεμελιώδη αρχή της ΕΕ: αμφισβητεί το βάσιμο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, στην οποία η ίδια η Ουγγαρία έχει συνεισφέρει» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς κάλεσε τους ηγέτες άλλων χωρών να απευθυνθούν στον Ορμπάν και «να πουν στον συνάδελφό τους: δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» εκτιμά ο ευρωπαίος αξιωματούχος..zougla.gr